Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Citroën C3: Facelift nejprve v Brazílii, poté i v Evropě

David Bureš
Diskuze (18)
Upravený vzhled by již brzy měla obdržet i evropská verze Citroënu C3.

Brazilské zastoupení Citroënu zveřejnilo fotografie nové generace modelu C3. Snímky zároveň ukazují, jak bude vypadat modernizovaná verze C3 určená pro Evropu.

Zdá se to vám to nějaké zamotané? V Brazílii je totiž dosud prodávána minulá generace C3. Tu nyní nahradí generace nová. Její podoba je však ve srovnání s evropskou variantou pozměněna. Jiné detaily tak ukazují, jak bude s největší pravděpodobností vypadat modernizace nynější C3 pro starý kontinent.

Automobil dostal přepracovanou příď. Logo Citroënu je zakomponováno do dvou lišt vedoucích mezi hlavními světlomety. V pozměněném nárazníku se objevují diodová světla pro denní svícení. Vzadu zůstalo vše při starém.

Uvnitř se nachází nová palubní deska s kulatými výdechy klimatizace a pozměněnou středovou konzolí. Není ale jasné, zda tuto kabinu dostane i evropské provedení. Stávající interiér totiž působí hodnotnějším dojmem.

C3 bude v Brazílii nabízena se dvěma motory – patnáctistovkou o výkonu 69 kW a šestnáctistovkou o výkonu 91 kW. Obě mohou spalovat benzin nebo etanol.

Evropská verze nicméně obdrží jiné agregáty, pravděpodobné je použití nových tříválců 1,0 VTi (50 kW) a 1,2 VTi (60 kW), které debutovaly v Peugeotu 208.

Faceliftovaný Citroën C3 pro Evropu by mimochodem měl debutovat na podzimním pařížském autosalonu. Ve městě nad Seinou by mělo být dále představeno modernizované malé MPV C3 Picasso a otevřená varianta DS3. Pravděpodobně se zde ukáže také druhá generace C4 Picasso.

David Bureš
Diskuze (18)
13. 8. 2012 19:59
Re: tie tri kruhove otvory
3 + 2 = 5. No predsa 5 olympiskych kruhov! Pripravy na olympiadu v Brazilii uz zacali! ;-)
Avatar - HEMI
25. 7. 2012 18:13
Re: tie tri kruhove otvory
môže byť, tak a teraz už len presvedčiť Citroen >:D
Avatar - PeterLuk
25. 7. 2012 18:01
Re: tie tri kruhove otvory
Miesto by sa u nás našlo pre oboch - C-Elysee je lacný sedan, konkurent Fluenca a Rapida, a C4L (samozrejme s menším množstvom chrómu) by bol konkurent Elantry a Jetty.
Avatar - HEMI
25. 7. 2012 17:41
Re: 3 kruhy
obrázky hovoria za všetko, neverím totiž, že Citroen by v EÚ robil takýto krok späť ako na jednoduchších a zrejme menej zhýčkaných trhoch Latinskej Ameriky...

Ak by chceli pchať LED-ky na "našu" C3, miesto by som videl v rohoh svetiel, v tých čiernych častiach, kde to vyzerá, že si to miesto nechali naschvál :-)
[odkaz]

Podobne to totiž spravili s faceliftovaným C4 Picasso...
Avatar - positivemind
25. 7. 2012 17:35
Re: tie tri kruhove otvory
EU verze to snad mít nebude, přišla by tak o výrazný designový prvek a řešení integrovaného rádia, kdy je displej právě v rámečku lišty. Spíš jsem čekal nějakou úpravu té pro mě problematické zádě.