Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Cupra už přijímá rezervace na nový Leon Competición TCR

Martin Machala
Diskuze (10)

Komplet nový leon se představí už za pár týdnů, ruku v ruce s ním půjde i jeho závodní verze. Tu už můžete objednávat.

Cupra zároveň pustila jednu fotku, detail zadních partií, které samozřejmě zcela odpovídají novému leonu. Takto zezadu a zvlášť v rozšířené verzi pro TCR vypadá opravdu skvěle, bude to bezpochyby krásný závoďák.

Nepřekvapí, že by měl být proti předchůdci rychlejší, Cupra mluví hlavně o vylepšené aerodynamice, výhodnějším rozložení hmotnosti, nových komponentech zavěšení a robustnější konstrukci převodovky. V tuto chvíli má cupra na mysli sekvenci od Hewlandu, DSG (zatím) v technické specifikaci nefiguruje. Motor zůstane v základu logicky stejný - přeplňovaný dvoulitrový čtyřválec s výkonem kolem 340 koní, jeho parametry jsou prý však nyní ještě „konkurenceschopnější“ (maximálka činí 265 km/h).

Zákazníci se prvních závoďáků dočkají v dubnu, předání proběhne přímo v Martorellu, v novém sídle značky Cupra. Pro první várku vyrobí cupra deset kousků, takže jestli máte po ruce tři a půl milionu (sekvence), nepřemýšlejte dlouho. A slyšel jsem, že minimálně jeden kousek by měl zamířit do Česka!

Martin Machala
Diskuze (10)

Doporučujeme

26. 12. 2019 12:03
Re: Supr
Bude to skoro jediný rozdíl oproti jiným autům z koncernu.
25. 12. 2019 22:35
Re: Supr
Myslel jsem to trochu s nadsazkou. Jsem jen rad ze jeste takovy auta nejsou vsechny na baterky. Ale kupovat zrovna tohleto neplanuju.
25. 12. 2019 22:04
Re: Jdeš do něj jo?
:D :D
25. 12. 2019 12:53
Re: Supr
Za prvé nemají. A za druhé ani nikde nepíšu o novém stroji. Takže reakce úplně mimo.
Avatar - LeonST
25. 12. 2019 07:43
Re: Supr
Současná TDI mají nejméně emisí ze všech spalovacích motorů díky emisním úpravám. Takže to byla poznámka úplně mimo mísu.