Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Dacia Logan a Sandero v dalších verzích. Jedna je pro Čechy jako dělaná!

Jan Zajíc
Diskuze (4)

Nové generace Loganu a Sandera zatím sklízejí velký úspěch. Nejinak by tomu jistě bylo v případě dalších karosářských variant, které se ale bohužel neplánují.

Dacia udělala s příjezdem nového Loganu a Sandera obrovský skok kupředu. Nejde už jen o recyklovanou techniku mateřského Renaultu, vždyť nové dacie přijíždí na platformě CMP, jíž aktuálně využívají modely Clio a Captur. Jasně, půjde o jednodušší a levnější verzi, i tak je to ale pokrok.

Značka nám zatím ukázala novou generaci modelů Logan, Sandero a Sandero Stepway. Pokud nás čtete pravidelně, nemělo by vás příliš překvapit, že v nabídce chybí Logan MCV, tedy populární levné kombi. Už před časem jsme avizovali, že s pokračovatelem tohoto praktického automobilu se v nové generaci nepočítá. Minimálně ne ve formě, kterou jsme znali z posledních letech. Na podrobnosti si však ještě budeme muset počkat.

Video se připravuje ...

Přesto se nezávislý grafik Kleber Silva rozhodl takové auto stvořit a ukazuje nám, jak by Dacia Logan MCV nové generace vypadala. A není jediný, kdo se tvorby takového kombíku zhostil. Svůj návrh představil i známý tvůrce X-Tomi. Je velká škoda, že se vozu nedočkáme, v naší zemi kombíkům zaslíbené by Logan MCV jistě slavil velký prodejní úspěch.

Kromě kombi si můžete ve fotogalerii prohlédnout i další návrhy nezávislých grafiků – líbivé SUV-kupé, pracanta v podobě pick-upu či ostřejší verzi RS. Tak co, za které z těchto děl byste byli nejraději?

Jan Zajíc
Diskuze (4)

Doporučujeme

3. 10. 2020 11:10
Dacie...A co cena ?
Všechno bude o ceně. A je zřejmě,že tyhle moderní prvky,podvozek,interiér a motory se budou muset v ceně promítnout a to směrem nahoru. Nemá smysl se bavit o vrcholových výbavach,kde už o nic laciného nepůjde,spíše o zakladnim provedení...
PS: mateřský Renault je na tom finančně dost špatně a tak spíše odhaduji na růst cen směrem nahoru,k větší ziskovosti těchto jinak prodejně úspěšných aut...
Avatar - netcar.xx
2. 10. 2020 14:38
Re: HOVADA CLANKY A KRETINSKY
Článek je o stejném ho.ně jako tvoje imbecilní výblitky.
2. 10. 2020 14:29
Títo nezávislí grafici...
...sú fakt asi bohovia. Na čo sakra som sa ja blbec drvil tú strojárinu?