Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Dacia mění image: Zapomeňte na modré logo, od teď frčí khaki

Stanislav Kolman
Diskuze (4)

Kdo říká, že automobilka vyznačující se levnými automobily nemůže být stylová? Dacia oficiálně odstartovala etapu se zcela novou identitou.

Stejnou filozofii totiž prosazuje Denis Le Vot, generální ředitel společnosti: „Dacia neustále definuje to nejdůležitější v automobilovém průmyslu a spojuje pojmy typu dostupné a atraktivní,“ uvedl v oficiální tiskové zprávě společnosti.

Již před časem se Dacia pochlubila novým logotypem a znakem, tedy dvěma symboly startujícími novou éru firmy. Logotyp má vyjadřovat dojem síly a stability, zatímco kresba písmen představuje střídmého a mazaného ducha značky. Základ loga představuje spojení D a C jakožto dvou dílů, které vytvářejí dohromady článek řetězu, tedy symbol pevnosti a spojení. Tento znak je podle designérského týmu výrazným grafickým prvkem, jenž umožní snadno a na dálku rozpoznat značku Dacia.

Video se připravuje ...

Kromě jednoduchosti vsadila rumunská společnost rovněž na obměnu barev. Tatam je ikonické modré logo, od teď se chce Dacia prezentovat „přírodní“ barvou khaki. Zatímco na modelech byste ještě inovace hledali marně, jinde už se začínají objevovat…

Od června 2021 je totiž nová identita značky prezentována napříč komunikačními kanály, weby značky (včetně toho českého), reklamami, brožurami a jinými materiály. Showroomy Dacie začnou na nový styl přecházet počátkem roku 2022, nové logo a znak se na samotných automobilech objeví od druhého pololetí příštího roku. Inu, máme se na co těšit!

Stanislav Kolman
Diskuze (4)

Doporučujeme

Avatar - SKAY
18. 6. 2021 18:08
Re: Dyzajn
Nekeceeej :yes: budem všecy zvědavý co pořídíš za krále ;-) :D :yes:
Taky semi líbí.
Avatar - 3_diamanty
18. 6. 2021 17:47
Re: Dyzajn
Dacii to na rozdiel od kie prospelo suhlas... uz sa tesim na bigster... a zacinam sporit... :yes:
Avatar - žlababa
18. 6. 2021 16:48
Co to je na těch dveřích?
To je falešnej šnorchl, nebo co?
Jinak to auto se mi nelíbí, ale nijak mě neuráží. Svý příznivce si asi najde - a když už ne vzhledem, tak cenou jistě.
Avatar - SKAY
18. 6. 2021 13:45
Dyzajn
Paráda :yes: ,
hned to vypadá jak .......... :D