Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Další elektrický VW? Čtyřdveřové Aero se bude vyrábět od roku 2023

Ondřej Mára
Diskuze (18)

Elektrická novinka se bude vyrábět společně s crossoverem ID.4 v německém závodu Emden.

Automobilka Volkswagen během nedávného oznámení strategických investičních plánů prozradila, že se připravuje na výrobu dalšího elektrického modelu. Ten by se měl od roku 2023 vyrábět v německém závodu Emden, který v současnosti prochází modernizací a přípravami pro zahájení výroby elektrického crossoveru ID.4.

Emden tak bude po Zwickau druhým evropským závodem, kde se bude elektrický crossover ID.4 vyrábět. Kromě toho se ale počítá s výrobou i ve dvou čínských závodech a jednom závodě v USA. Elektrický crossover ID.4 by se totiž měl stát globálním modelem pro masové trhy. Vraťme se ale k dosud neznámému elektromobilu s označením Aero.

O žádném takovém modelu, natož elektrickém, jsme totiž od Volkwagenu zatím neslyšeli. Zvláštní je navíc už samotná skutečnost, že před jeho jménem chybí klasické označení „ID“.  Citace z prohlášení automobilky, kterou přinesl web InsideEV’s, ale hovoří jasně.

V závodu značky Volkswagen Emden probíhá transformace také rychle. Zatímco stavební práce k přechodu na elektromobilitu jsou v plném proudu, definovali jsme pro závod druhý elektrický model. Vedle ID.4 je od roku 2023 naplánována výroba čistě elektrického čtyřdveřového modelu Volkswagen Aero.

Zahraniční kolegové předpokládají, že pod pojmem Aero by se mohl ukrývat buď čistě elektrický sedan, představený jako koncept Volkswagen I.D. Vizzion, nebo čistě elektrický kombík, prezentovaný zatím jako koncept Volksagen ID. Space Vizzion.

Rozšíření výroby v Emdenu o další elektromobil je každopádně dalším krokem v plánované masivní transformaci, během níž chce koncern Volkswagen Group uvést na trh do roku 2030 celkem 70 čistě elektrických modelů napříč všemi svými značkami. Kromě toho se navíc počítá i se zhruba 60 hybridními modely.

Ondřej Mára
Diskuze (18)

Doporučujeme

20. 11. 2020 19:03
Re: ---
pardon, tenhle článek napsal někdo, kdo se označil za fanouška Tesly

https://www.czechcrunch.cz/…emisni-normy-eu/

je to lež?
20. 11. 2020 19:00
Re: BIO ekonomika funguje takto:
A proto Pepíkovi snížíme spotřební daň z dehtu. Asi tak o korunu :yes:
Avatar - KANKUNEN
20. 11. 2020 15:22
Re: BIO ekonomika funguje takto:
Já nevím co to bylo, ale divím se, že tak vystupuješ proti BRZ a vzteklému Yariskovi. Ty auta ti vykouzlí pocit štěstí.
20. 11. 2020 15:21
Re: ---
Tesla má poloviční produkci než Škoda. Takže vzhledem k malé produkci si musí vypomáhat.
Škoda vyrábí víc a vypomáhá ji VW.
20. 11. 2020 15:17
jaká je plánovaná produkce EV u VW
Tedy i včetně Škody a Seatu?

A úspěšnost Tesly nemůžete hodnotit, když produkuje polovinu aut co Škoda.