Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Další oživení slavného jména? Ford Capri by se mohl vrátit jako elektrický crossover

Stanislav Kolman
Diskuze (9)

Modrý ovál čerpá inspiraci ze své historie opravdu hodně. A podle posledních spekulací by v tom mohl i nadále pokračovat.

Automobilka Ford před časem potvrdila, že za několik málo měsíců bude mít na trhu s osobními vozy čtyři elektromobily – Mustang Mach-E, nový Explorer, bateriovou odnož Pumy a nakonec sportovní crossover s blíže nespecifikovaným názvem.

O chystané novince toho opravdu mnoho nevíme. Ford zatím ukázal pouze siluetu přídě, která naznačuje netradiční světelný podpis a také fakt, že oproti novému elektrickému Exploreru (dále v galerii) je nepatrně nižší a rozkročenější. Název Američané zatím neprozradili, ale protože se v posledních letech několikrát inspirovali vlastní minulostí (Puma, Mustang, Explorer), dost možná sáhnou po některém z dřívějších jmen.

Video se připravuje ...

Podle posledních spekulací by se nejnovější elektromobil mohl jmenovat Ford Capri. Na finální design si musíme ještě nějaký čas počkat, kolega a grafik Honza Lušovský nám však na vlastní vizi ukazuje, jak by takové auto asi mohlo vypadat. Zatímco příď je převzatá z oficiálního snímku Fordu, vzadu tvůrce rozvíjel vlastní fantazii.

Jak moc se trefil se teprve uvidí, stejně tak si musíme počkat na technické specifikace elektrických novinek Fordu. Už teď ale víme, že Explorer i „Capri“ stojí na platformě MEB koncernu Volkswagen, což je jeden ze zásadních kroků vzájemné spolupráce. Naopak elektrická Puma bude stát na vlastní architektuře. Dorazí však až později.

Stanislav Kolman
Diskuze (9)

Doporučujeme

29. 3. 2023 16:24
Re: Neničte mi moje
Kde že loňské sněhy jsou, u Fordu je aktuálně v kurzu prznit ikonická jména kupátek elektrickými crossovery. No asi brzo narazí na realitu trhu ;-)
29. 3. 2023 08:21
Vytahování slavných jmen minulosti....
.....a jejich prznění elektrodebilitou jen ukazuje naprostou fordí bezradnost, se kterou sleduje volný pád svých evropských prodejů.... :-O :-O :-O :no:
Avatar - pradeda777
29. 3. 2023 08:11
Re: Neničte mi moje
I já jsem jezdil s Ford Capri GT. Koupil jsem nové v roce 1970 a prodal v 1976. https://i.ytimg.com/…axresdefault.jpg
Avatar - pradeda777
29. 3. 2023 08:00
Hmmm......
Na co další kompakt crossover, když už má Ford Pumu??????? :-O
28. 3. 2023 21:40
Re: Neničte mi moje
To sedí a manageři Fordu se u toho ani nestydí :no: