Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Kia chystá smršť novinek. Očekávejme elektrifikaci i konkurenta Fordu Ranger

Stanislav Kolman
Diskuze (0)

Internetem se šíří tabulka nových modelů značky Kia, kterých se dočkáme do roku 2022. A některé položky jsou opravdu zajímavé.

Zástupci korejské automobilky se v příštích letech rozhodně nudit nebudou. Rozšiřováním modelové palety nového Ceedu totiž seznam novinek pro příští roky rozhodně nekončí. Uniklý list připravovaných modelů ukazuje, na co se v brzké budoucnosti můžeme pod hlavičkou Kie těšit.

Nejblíže k představení má Ceed SW PHEV, tedy kombík ceedu s plug-in hybridním pohonem, jenž podle všeho dostane pohon Kie Niro PHEV. Start produkce je naplánován na září letošního roku. Jen o měsíc později dorazí další novinka – XCeed, tedy crossover postavený na základech klasického Ceedu. Po hatchbacku, kombíku a atraktivní verzi ProCeed tak půjde již o čtvrtou karosářskou variantu.

Tím ale rozhodně nekončíme. Z kraje roku 2020 je naplánováno uvedení vozu s vodíkovými palivovými články. Půjde o sedan, jenž bude sdílet technický základ s Hyundaiem Nexo. V srpnu příštího roku můžeme očekávat nové Sorento a v závěru roku další elektromobil. Nepůjde však o avizované SUV-kupé, ale sedan s délkou 4,7 metru.

Další atraktivní položka je naplánována na léto 2022. Už nějaký čas se spekuluje, že Kia postaví svůj vlastní pick-up, zatím ale nebylo nic oficiálně potvrzeno. Podle uniklého dokumentu je to ale hotová věc a vůz je tu dokonce přímo označen jako rival pro Ford Ranger. Samozřejmě zatím nevíme, jestli se tohle auto podívá i do Evropy, ale když si vzpomeneme na nedávné jízdní dojmy s ostrou verzí Ranger Raptor, rozhodně bychom se tomu nebránili.

Stanislav Kolman
Diskuze (0)

Doporučujeme