Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Doporučujeme: Hity týdne 45/2015

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)
Které články a videa se vám minulý týden na webu Auto.cz líbily nejvíce? Zde je pro připomenutí přehled tří nejčtenějších článků a tří nejsledovanějších videí.

Každý týden na webu Auto.cz připravujeme přes sto článků s automobilovými novinkami z celého světa, jakož i nejrůznější videa. To je pořádná dávka, a proto neškodí připomenout ty, které se vám v daném období nejvíce líbily.

Přinášíme přehled článků a videí, které minulý týden na Auto.cz vzbudily největší zájem, tedy oslovily největší počet čtenářů. Podívejte se na krátkou rekapitulaci.

Všechny technické novinky, z nichž později těží uživatelé automobilů, začínají svůj aktivní život v prototypech. A je jedno, zda jde o prvky zvyšující bezpečnost, usnadňující řidiči život nebo zvyšující výkon motoru či naopak jeho hospodárnost. V následujících řádcích jsme vybrali několik zajímavých systémů. Některé z nich dnes najdete i u těch nejlevějších aut, jiné upadly v zapomnění nebo se rozšířily pouze minimálně. Bez ohledu na to, o jaká zařízení jde, však před 20-40 lety představovaly obrovský pokrok, vyhrazený často jen těm nejdražším automobilům. A tak se vlastně dostáváme k největšímu přínosu technických novinek. Tím je fakt, že s léty sestupují z nejvyšších pater tvořených automobilovými „highlighty“ do čím dále dostupnějších segmentů. Následující výběr je tím naším. Chybí vám v něm něco? Vaše tipy uvítáme v diskuzi. V podobném duchu totiž plánujeme pokračovat, takže příště se třeba dostane zrovna na váš tip!

V Mladé Boleslavi před muzeem automobilky Škoda dnes proběhlo oficiální předání nových speciálů Policii ČR. Policisté si převzali prvních 64 exemplářů modelu Octavia, do konce roku si převezmou celkem 477 nových automobilů značky Škoda. Určeny jsou pro pořádkovou, cizineckou a dopravní policii. Klíčky od nových speciálů symbolicky předal policejnímu prezidentovi Tomáši Tuhému vedoucí českého zastoupení Škoda Auto, pan Luboš Vlček.

Limuzíny jsou definovány jako vozidla s odděleným prostorem pro řidiče a pro posádku. Obvykle se jedná o sedany s nataženým rozvorem, není to ale podmínkou. V minulosti totiž vznikly limuzíny, jejichž základem byla všechna možná vozidla. V přiložené galerii si prohlédněte ty nejzajímavější.

Kola dělají auto – stará pravda, která se v posledních letech dostává do povědomí čím dál více. Kolikrát i na první pohled neatraktivní vůz díky litým diskům výrazně prokoukne, navíc někteří výrobci obvykle vypouští na „plecháčích“ pouze modely se základními liniemi výbav. Nebo dokonce vůbec.

Možná si ještě pamatujete na jeden z dílů Top Gearu, ve kterém se Jeremy Clarkson s Jamesem Mayem snažili natočit reklamu na VW Scirocco, přičemž mnoho jejich (mnohdy kontroverzních) nápadů odborníci na reklamu odmítli. Nejnovější propagační spot na BMW 340i ukazuje, že schválit reklamu ve Velké Británii rozhodně není snadný úkol.

Ruský závodník Daniil Kvyat sice má platnou superlicenci pro závodění ve Formuli 1, řidičský průkaz si ale ještě neudělal, na rozdíl od mnoha kolegů preferoval hromadnou dopravu. Krátce po jeho domácí Velké ceně Ruska se to však rozhodl změnit.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)