Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

DS 3: Z hatchbacku se v druhé generaci stane SUV

David Bureš
Diskuze (4)
Současná generace malého hatchbacku DS 3 se prodává od roku 2009. Nástupce je plánován pro rok 2018.

Nabídka třídveřových hatchbacků se postupně zužuje. Třídveřové varianty se v této generaci již zbavil Renault Clio, s třídvířkem se nadále nepočítá ani u Volkswagenu Polo. Konec čeká také DS 3.

Ne že by model DS 3 skončil úplně. Jen se z něj stane městské SUV, což je kategorie, která je mezi zákazníky velice úspěšná. Automobilky navíc předpokládají, že prodeje takových automobilů budou růst i v následujících letech, a tak jejich nabídku chtějí rozšířit.

O změně koncepce modelu DS 3 informoval francouzský magazín Auto-Moto. O příchodu malého SUV značky DS se spekulovalo již dříve, předpokládalo se však, že bude rozšířením nabídky, nikoliv nástupcem stávajícího vozu.

Důvodem této transformace má být větší odlišení se od Citroënu C3. Malé, luxusně koncipované SUV by navíc zamířilo do segmentu, který je v tuto chvíli obsazen jen minimálně. Výjimkou je Mini Countryman, Audi pak pro příští rok chystá malé SUV Q1.

Přeměna hatchbacku v SUV však pro francouzskou značku může být kritická. DS 3 je v tuto chvíli jejím nejprodávanějším automobilem, a tak by neúspěch malého SUV mohl být pro francouzského výrobce problém.

Základem malého SUV má být nová platforma EMP1, kterou koncern PSA Peugeot Citroën vyvíjí ve spolupráci s čínským partnerem Dongfeng Motor. Nová technika má být lehčí než ta dnešní, její výroba má pak být levnější.

David Bureš
Diskuze (4)
5. 7. 2015 10:47
Re: Děsné
Přesně!
Avatar - PlumJelinek
4. 7. 2015 23:39
Re: Děsné
Třeba DS5 mimo svojí ceny a nabídky motorů téměř nemá chybu, je to pecka.
Avatar - Warrual
4. 7. 2015 15:53
Re: Děsné
Zrovna když DS3 bylo asi jediné povedené :-(
Avatar - kosmonaut
4. 7. 2015 13:45
Děsné
Takže hydra pryč, Citroen lowend, DS jakože highend a do toho ještě Dongfeng? No potěš koště ;-\