Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

DS 4 brzy pořídíte v nové výbavě. Hybrid potěší delším dojezdem

Filip Melich
Diskuze (0)

Francouzský výrobce luxusních automobilů DS Automobiles si připravil pár novinek pro hatchback DS 4. Jde především o upravenou nabídku výbav a vylepšení dojezd plug-in hybridního provedení.

Současná generace luxusního hatchbacku DS 4 se představila začátkem loňského roku a teprve začátkem toho letošního dorazila na český trh, ale automobilka už představuje vylepšení modelu. Krom nové vrcholné výbavy Opéra se jedná o prodloužení elektrického dojezdu plug-in hybridní verze.

Podobně jako ostatní modely značky DS, také nové DS 4 dostává vrcholnou výbavu Opéra, která bude dostupná jak pro standardní hatchback, tak provedení Cross. Potah sedadel se inspiroval vzhledem pásku od hodinek, přičemž byla zvolena kůže Nappa v hnědém barevném odstínu Criollo Brown. Přední sedadla jsou navíc nejen vyhřívaná, ale také odvětrávaná a nabízí masážní funkci.

Jako správný vrchol nabídky nabízí Opéra bohatou základní výbavu. Najdeme v ní například aktivní kontrolu tlumičů DS Active Scan Suspension, otevíratelné střešní okno, elektricky ovládané víko zavazadlového prostoru s bezdotykovým ovládáním, laminovaná boční okna, bezdrátové nabíjení chytrého telefonu a hliníkové pedály.

Za příplatek je k dostání balík asistenčních systémů DS Drive Assist 2.0 s novými funkcemi, mezi něž patří poloautomatická změna jízdního pruhu – mezi rychlostmi 70 a 180 km/h stačí dát vozu vědět blinkrem na straně jízdního pruhu, do kterého se chcete zařadit, a o zbytek se postará sám.  

Drobných změn se dočkaly i ostatní výbavy. Například Performance Line a Performance Line+ mají nově černé nápisy a loga na karoserii, stejně jako černé vkládané prvky s novou strukturou ve spodní části bočních dveří.

Výbavy Bastille a Bastille+ se slučují do jedné, nazvané pouze Bastille. Novinkou je leskle černé provedení čelní masky s chromovanými detaily, chromovaný proužek na zádi a leskle černý difuzor. Uvnitř se nachází nový dekor imitující rybí šupiny v černé barvě Basalt, ambientní osvětlení a uzavřená středová konzola. Zadní výdechy ventilace nyní obsahují dva porty USB.

Plug-in hybridní provedení E-Tense 225 o výkonu 165 kW (225 k) se dočkalo upraveného softwaru, takže nově pouze na elektřinu ujede až 62 kilometrů dle metodiky WLTP. Dosud v kombinovaném cyklu hybridní DS 4 ujela maximálně 55 kilometrů, přilepšila si tedy téměř o 13 procent.

České ceny zatím neznáme, ale na domácím francouzském trhu výbavu Opéra pořídíte minimálně za 47.450 euro (1,16 milionu korun), zatímco Cross Opéra stojí minimálně 48.050 euro (1,18 milionu korun). Za DS 4 E-Tense 225 v základní výbavě Bastille francouzští zákazníci zaplatí 41.100 euro (1,01 milionu korun).

Video se připravuje ...

Filip Melich
Diskuze (0)

Doporučujeme