Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Dvě pozoruhodné Felicie na prodej! Mají zázračně nízké nájezdy a zachovalý stav

Jan Zajíc
Diskuze (5)

Škoda Felicia ještě relativně nedávno patřila mezi nejrozšířenější auta na českých silnicích. Dnes už ji nevídáme tak často. A už vůbec ne ve špičkovém stavu.

Na úžasně zachovalou "feldu" se přesto narazit dá, jen to chce trochu hledání. Nás například zaujaly dva exempláře, které jsou aktuálně na prodej. Oba vypadají skoro jako nová auta. Navíc ohromí překvapivě nízkým nájezdem.

Video se připravuje ...

Levnější kousek jsme našli v evropské inzerci, k mání je v Lublani, hlavním městě Slovinska. Hatchback s pastelově zeleným lakem byl poprvé registrován v březnu roku 1995 a od té doby prý najezdil pouhých 12.629 kilometrů. 

Felicia je ve verzi LXi s 1,3litrovým čtyřválcem o výkonu 50 kW a prodejce tvrdí, že je v perfektním stavu, že strávila většinu života v garáží a že zvenku i uvnitř vyhlíží jako nová. Dostupné fotografie skutečně ukazují hezky zachovalé auto. Cena činí 5.500 eur, což je v přepočtu asi 130 tisíc korun.

Druhá "felda" je z roku 1997 a za sebou má o něco více kilometrů. Ale ne o moc: jen 17.130. Prodejce tvrdí, že auto je jako nové a v unikátním stavu, že bylo servisováno v autorizovaném servise a vyzdvihuje na tehdejší dobu poměrně bohatou výbavu.

Hatchback v provedení GLXi s jedna-trojkou pod kapotou nabízí například elektrické ovládání zrcátek (ta jsou v barvě karoserie), ostřikovače světel nebo originální rádio.

Na prodej je v Nymburku za 300 tisíc korun.

Jan Zajíc
Diskuze (5)

Doporučujeme

9. 5. 2023 14:42
Re: Zase?
Určite ešte Ctrl+C a Ctrl+V a Google Translátor. ;-)
8. 5. 2023 00:24
Může mi prosím...
....redakce vysvětlit, co je na prachobyčejných Feldách "pozoruhodného"? :-[] :-[] :-[]
7. 5. 2023 21:01
Re: Šrot do vitríny.
Vypousteni balonku?
/skoda-elektro-kleinwagen-crossover
7. 5. 2023 17:50
Šrot do vitríny.
Šrot do vitríny. Nič viac. Ako veterán to nemá žiadnu cenu, ako investícia tiež nie a dnes by s tým jazdil iba šialenec, alebo parta monterkášov na svadbu. Nechápem, že redakcii ACZ to vôbec stojí za pozornosť? Nikomu inému veľmi nie.
7. 5. 2023 17:36
Zase?
Umí pan Zajíc psát o něčem jiném, než o Feliciích a Favoritech v bazarech?