Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Elektrická Škoda Karoq dorazí příští rok. Odstartuje smršť, nejspíše bude vypadat takto

Stanislav Kolman
Diskuze (12)

Škodovka před časem představila šestici soch symbolizujících chystané elektromobily. Jeden se nám v celé své kráse představí příští rok a my už tušíme, jak bude vypadat.

Šest různých soch, šest elektromobilů chystaných pro příští roky. Taková byla nedávná slavnostní událost značky Škoda, kde poodhalila své budoucí elektrické plány. Nejblíže k sériové výrobě má kompaktní SUV, jakási bateriová obdoba populárního Karoqu.

A tak vás asi příliš nepřekvapí název, který už mladoboleslavská značka oficiálně potvrdila – Škoda Elroq. Tento elektromobil se světu oficiálně představí v roce 2024, s délkou 4,5 metru bude posazen pod Enyaqem.

Socha sice finální vzhled elektromobilu neprozrazuje, pokud si ale propůjčíme její proporce a okořeníme je novým designovým zaměřením s názvem Modern Solid, vyleze nám vcelku pravděpodobná podoba produkčního vozu. Pro naši redakci ji připravil náš kolega a grafik Honza Lušovský a výsledek si můžete prohlédnout v přiložené galerii.

Video se připravuje ...

Styl Modern Solid je rozpoznatelný hlavně na přídi, tvar světlometů a úzká maska jsou inspirované konceptem Vision 7S, který tento vzhledový směr dostal jako první. Boční partie a záď zase vycházejí z Enyaqu, což je nejvíce patrné na kolmém víku zavazadelníku a světelné technice.

A jak je to s těmi šesti chystanými elektromobily? Dva z nich už vlastně dobře známe. Jde o Enyaq a Enyaq Coupé, kteří se v roce 2025 dočkají rozsáhlé modernizace s novým designem i technologiemi. O rok dříve spatří světlo světa zmiňovaný Elroq.

Dále tu máme koncept pracovně pojmenovaný Small. Půjde o základní elektromobil ve třídě malých vozů. Nečekejte ale elektrickou Fabii, auto bude mít tvary městského crossoveru a slibuje cenu pod 600.000 Kč. V roce 2026 má dorazit elektrické Combi s délkou 4,7 metru, které naváže na popularitu škodováckých kombíků. Ve stejném roce se dočkáme i produkční verze konceptu Vision 7S. Bude to až sedmimístné elektrické SUV a největší sériová škoda všech dob. Fanoušci elektromobility se mají na co těšit!

Stanislav Kolman
Diskuze (12)

Doporučujeme

7. 5. 2023 10:44
Re: Komu tím prospějete???
Dej pokoj Hamuno. Na rozdíl od tebe, já jsem tu jen sám za sebe = jeden člověk, jeden nick a to už od roku 2006. 17 let, ty solidní diskutére ;-)
7. 5. 2023 09:21
Re: Komu tím prospějete???
Upřímně, je mi to asi i jedno. Multinick Hamuna tu jen plevelí diskuse, tj plusy a mínusy nejsou relevantní a redakci to nezajímá…
6. 5. 2023 23:09
Re: Komu tím prospějete???
A tem co ti nasekali minusy to mozna nekdy dojde taky. Vid Hamuno 😀
6. 5. 2023 20:50
Re: Komu tím prospějete???
Kdo by to chtěl? Sterilní elektrodesign (jak vnitřní tak vnější) leze na nervy, A když k tomu přidáme fakt, že se množí případy požáru EV tak proč vyhrazovat prachy za něco co se mi nelíbí, nedojedu s tím tam, kam bez problémů se spalovákem (ano dojedu, ale za nepoměrně delší dobu), a v horším případě mi investované prachy doslova a do písmene shoří na popel? Já doufám, že to těm potentátům dojde a vše vrátí alespoň k Euro6, nejlépe Euro5.
6. 5. 2023 20:45
Re: takto to skoro jistě vypadat nebude
... já doufám, že tak vypadat nebude. Osobně mě doslova štve ten sterilní elektrodesign.