Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Elektrické SUV Škoda Vision E dorazí i jako kupé

David Bureš
Diskuze (7)
Chystané elektrické SUV mladoboleslavské značky dorazí ve dvou karosářských variantách. Běžnou doplní sportovně laděná.

I mladoboleslavskou automobilku čeká elektrická budoucnost. V příštím roce dorazí elektrické miniauto Škoda eCitigo, v roce 2020 pak elektrické SUV vycházející z konceptu Vision E. Nabídnuto bude hned ve dvou karosářských variantách.

Škoda totiž naskočí na dnes tak populární módu „SUV kupé“ a výchozí variantu elektrického SUV doplní právě o dynamicky střižený model. V nabídce značky půjde o druhý takto koncipovaný vůz – primárně pro čínský trh Škoda chystá Kodiaq GT se sportovní siluetou.

Obě varianty Vision E budou samozřejmě postaveny na základech koncernové platformy MEB, speciálně navržené pro elektřinou poháněné automobily. Nabízené baterie jim umožní dojezd okolo 500 kilometrů. Do budoucna se pak počítá i s výkonným modelem RS.

Velikostně se dvojice postaví mezi Karoq a Kodiaq, cenově bude odpovídat spíše dražším variantám Kodiaqu. Designově by měly vycházet ze studie Vision E, minimálně z hlediska předních partií nebo interiéru s „plovoucím“ displejem multimediálního systému.

Chystané SUV nabídnuté ve dvou karosářských variantách ale nebude prvním sériovým elektromobilem značky. Tím bude Škoda eCitigo, která sice nemá trhat prodejní rekordy, ale bude mít důležité úkoly. Jednak sníží flotilové emise značky, jednak pomocí ní automobilka bude sbírat zkušenosti, zda prodejci a hlavně servisy značky jsou na éru elektromobility připraveni.

A připraveni budou muset být, protože do roku 2025 chce mladoboleslavská automobilka prodávat hned šest elektromobilů. Navíc je doplní čtyři hybridy a plug-in hybridy, jejichž expanze odstartuje příští rok Superbem PHEV.

David Bureš
Diskuze (7)
12. 10. 2018 12:34
Re: Jen pozor!
Myslis tym, aby sa vodici skodoviek radsej nerozmnozovali ? :-)
12. 10. 2018 09:46
SUV neni typickej polykac dalnicnich kilometru
tak tech 500km pro 99% jizd je az az
jestli na to vydelam za jedno ctvrtleti, aby na me financak neklek kvuli tomu, ze by mi musel vracet DPH, tak to vedle benzinovyho hybridu jakozto auta na delsi cesty, bude zvazovana volba
12. 10. 2018 05:30
Koncem tisíciletí.
8-s
Avatar - JirkaV8
11. 10. 2018 23:23
Re: Jen pozor!
Myslis jako 2 kondomy? Joo vybava na cesty se hodi >:D
Avatar - Googlit
11. 10. 2018 21:52
Re: Jen pozor!
Škrabka na led, smetáček na sníh, dvě pláštěnky ve dveřích řidiče a spolujezdce a pod logem škody ještě druhé logo VW.