Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Elektrický motocykl Newron Motors boří konvence a šokuje svým vzhledem

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)

Francouzská společnost Newron Motors se rozhodla opustit tradiční řešení konstrukce a vzhledu motocyklů. Výsledkem je stroj, který nejprve šokuje svým vzhledem a následně zaujme konstrukcí.

 

Francouzská společnost Newron Motors byla založena v roce 2016 a za jejím zrodem stojí inženýři Sébastien Mahut a Michel Serafin, kteří zároveň pracují na vývoji jejího prvního motocyklu s elektrickým pohonem.

Elektrické motocykly se svou koncepcí a vzhledem ve většině případů příliš nevzdalují tradičnímu pojetí strojů se spalovacím motorem. Díky tomu lze i v jejich případě počítat se zažitou anatomií, kdy má jezdce před sebou palivovou nádrž nebo minimálně kryt, který ji svým tvarem připomíná.

Newron Motors se však vydává podobně jako například Curtiss Motorcycles svým vlastním směrem. Z tradičního pojetí motocyklu zůstala prakticky jen dvě kola a pozice jezdce, která má díky tvaru řídítek a umístění stupaček i sedla velmi blízko k dnešním cruiserům.

Na první pohled zaujme francouzský projekt, na jehož vývoji spolupracují mimo jiné i společnosti Dassault Systemes a Advan Group, tvarem kapot z dřevěné dýhy, kryjících přední vidlici a tvořících součást nosného rámu. Pozornost si zaslouží i řešení krytu baterie s LED světly.

Newron Motors prozatím neuvádí bližší informace o technice a jízdních výkonech svého motocyklu, ale podle dostupných informací se má jednat o exkluzivní stroj, jehož výroba se má rozběhnout v příštím roce a produkce má být omezena na 12 exemplářů za rok.    

Zdroj: Newron Motors, RideApart

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)

Doporučujeme