Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Elektrický sporťák DS E-Tense se projel slavným obchodním centrem

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
Francouzská značka DS stojí za vznikem krátkého propagačního snímku, jehož hlavními hrdiny jsou závodník Sam Bird, koncept E-Tense a nový crossover DS 7 Crossback.

Francouzská značka DS prostřednictvím svého nového krátkého filmu vedle svých sériových i koncepčních vozů a aktivit v seriálu Formule E hodlá upoutat pozornost ke svému obchodu DS Urban Store, umístěnému v londýnském nákupním centru Westfield Stratford City, v němž je víc než 300 obchodů.

Hlavní pozornost k sobě ovšem strhává koncept DS E-Tense. Toto elektřinou poháněné kupé mělo světovou výstavní premiéru již na loňském autosalonu v Ženevě, kde vedle linií své karoserie přitahovalo pozornost i svou technikou a jízdními výkony.

Pohonný systém konceptu disponuje nejvyšším výkonem 300 kW a točivým momentem 560 N.m. Tyto hodnoty mají stát za schopností akcelerovat z 0 na 100 km/h za 4,5 s a maximální rychlostí 250 km/h. Lithium-iontové baterie pak mají umožnit dojezd až 360 km na jedno nabití.

Tak trochu druhé housle zde vedle konceptu hraje novinka v podobě crossoveru DS 7 Crossback. Ten měl premiéru na letošním autosalonu v Ženevě a je zástupcem nové generace vozů značky DS.

Automobil dlouhý 4,57 m, široký 1,89 m a vysoký 1,62 m nabídne širokou paletu pohonných jednotek, z nichž ta nejvyšší, označená E-Tense (v nabídce od jara 2019) využívá zážehový motor THP s dvojicí elektromotorů a její kombinovaný výkon je 221 kW.

Za volanty obou zástupců francouzské značky pak usedl britský závodník Sam Bird, který je továrním jezdcem týmu DS Virgin Racing v seriálu Formule E.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
Avatar - speedfred
12. 10. 2017 08:33
Re: to vypadá parádně
Vypadá fakt perfekt,frantici koncepty vedia.
Horšie to je s výrobou a dostať to tam.
Avatar - removed
11. 10. 2017 14:52
to vypadá parádně
že by se DS divize našla? Vypadá skvěle!