Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Expediční Hilux podle Australanů nabízí komfort i snadný návrat do práce

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Parádní obytná nástavba na pick-upy nabízí bohaté komfortní vybavení i možnost jednoduché demontáže.

Australská společnost Active Campers působí na trhu s obytnými nástavbami již od roku 2002, díky čemuž má opravdu mnoho zkušeností v oboru. Ty se rozhodla zužitkovat u svého nového modelu Vantage 2,4, který je větším z dvojice nástaveb pro dobrodruhy a jejich terénní pick-upy. V galerii přitom nástavbu vidíme na Toyotě Hilux, která je dostupná i na našem trhu.

Nástavba Vantage 2,4 je vyráběná z laminátu a sendvičové konstrukce, díky čemuž by měla nabízet vysokou pevnost, odolnost a současně nízkou hmotnost, která by se měla u nenaložené nástavby pohybovat pouze kolem 550 kilogramů. Karavan navíc působí celkem kompaktně a aerodynamicky, na čemž má zásluhu i výklopná střecha se stanovinou a okny, pod kterou se ukrývá postel.

Video se připravuje ...

Po zvednutí střechy je možné se v nástavbě pohodlně a vzpřímeně pohybovat a plně využívat její vcelku bohatou výbavu. Nechybí sprcha, toaleta, lednice o objemu 130 litrů, plynový hořák, dřez, televize nebo dostatek úložných prostor. Pro stolování je připraven praktický stolek s lavicemi umístěnými naproti sobě, přičemž tato sestava může být proměněna v další lůžko.

Nástavba je navíc připravena pro pohodlné cestování mimo civilizaci. Má nádrž na 50 litrů čisté vody, nechybí ohřívač vody, vodní pumpa nebo bateriový systém s lithiovými bateriemi a volitelnými solárními panely. Exteriér může být vybaven markýzou pro komfortní posezení venku, venkovní sprchou a nechybí ani venkovní světlo či úložné prostory.

Zajímavou specialitou této nástavby jsou také integrované nohy v rozích, které lze vysunout pomocí aku-vrtačky. Nástavbu tak lze snadno sundat a nechat na místě, zatímco s vozem vyrazíte objevovat divočinu. Tento systém ale umožní také snadné sundání v momentě, kdy pick-up potřebujete opět k práci, pro kterou byl původně postaven.

Celá koncepce vypadá promyšleně a pravděpodobně ji ocení každý dobrodruh, který se ani na cestách nechce vzdát komfortu. Horší je to s cenou začínající kolem 80.000 australských dolarů (cca 1.150.000 Kč) a skutečností, že tyto obytné nástavby zřejmě nejsou vyváženy mimo Austrálii.

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Doporučujeme