Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

F-150 Raptor R s nabručeným V8 na prvním videu!

Filip Melich
Diskuze (4)

S příchodem současné generace F-150 Raptor poháněné vidlicovým šestiválcem Ford sliboval, že přijde také Raptor R s osmiválcem. Šéf značky zveřejnil video novinky prohánějící se po poušti.

Současná generace Fordu F-150 Raptor se představila začátkem loňského roku. Pod kapotou pracuje 3,5litrový vidlicový šestiválec EcoBoost z předchozí generace, který poskytuje 336 kW (457 k) a 691 Nm. Málo to určitě není, ale mnohým se stýskalo po osmiválci z první generace Raptoru. Ford volání fanoušků vyslyšel a rovnou s představením současné generace vozu přislíbil příchod jeho osmiválcové verze. Ta začíná nabírat konkrétnější podoby.

Při nedávných novinářských jízdách s novým Broncem Raptor čekalo americké kolegy překvapení. Bez předchozího upozornění se po poušti přiřítily dva Fordy F-150 Raptor R, chvíli řádily na místě a poté opět rychle zmizely v mračnech prachu. Šéf Fordu, Jim Farley, se následně na svém twitterovém účtu pochlubil s krátkým videem (vidět je pouze jeden Raptor R):

Video se připravuje ...

Je to první jednoznačný důkaz, že F-150 Raptor R skutečně existuje a jeho příchod na trh se velmi rychle blíží. Automobilka zatím nezveřejnila žádné bližší informace, ale protože auto vyvíjí oddělení Ford Performance, předpokládá se použití motoru z jiného jeho díla – Mustangu Shelby GT500. Konkrétně mluvíme o kompresorem přeplňovaném V8 Predator o objemu 5,2 litru. V Mustangu poskytuje 567 kW (771 k) a 850 Nm. V Raptoru R však může být naladěn na mírně odlišné hodnoty.

Ať budou konkrétní výkony Fordu F-150 Raptor R jakékoliv, konečně se bude moci postavit RAMu 1500 TRX, který ze svého osmiválce Hellcat dostává 523 kW (711 k) a 880 Nm. Ceny Raptoru R samozřejmě Ford ještě nezveřejnil, ale je zřejmé, že příchod Raptoru R je velmi blízko. Můžeme se tedy pomalu začít těšit na oficiální fotky a bližší informace.

Filip Melich
Diskuze (4)

Doporučujeme

16. 6. 2022 19:36
Ford novinky
Ford novinky naleznete na jednom miste> http://www.fordauto.sk/
Avatar - Ungalabunga
16. 6. 2022 16:24
Re: Ford
Tak většinou se bavíme o oficiálních prodejích v zastoupení značky. Ano pokud bude člověk chtít sežene tu dovozy čehokoliv ze světa. Tenhle prodej je kusovka , zvlášť s přirážkou tak milion a půl oproti US marketu.
Avatar - Barrichello
16. 6. 2022 15:42
Avatar - Ungalabunga
16. 6. 2022 13:47
Ford
Když jsme u Fordu, dneska se objevily kompletně odhalené fotky faceliftované Kugy/Escapu.
Může o tom být článek? To je i auto co se tu bude reálně prodávat.

https://www.motor1.com/…cape-spy-reveal/