Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Facelift Škody Octavia v Číně? Vypadá jako minulý superb!

Jan Mička
Diskuze (43)
Škodovky pro čínský trh se od těch evropských vzhledově liší. Na autosalonu v Šanghaji se ukáže modernizovaná octavia, kterou si snadno spletete se superbem minulé generace.

Modernizace Škody Octavia spustila obrovskou vlnu ohlasů, postupem času však vozu začíná přicházet na chuť čím dál více lidí a jeden z posledních škodováckých počinů Jozefa Kabaně dostává smysl. Jde o něco úplně nového a v rámci modelu nezvyklého. Avšak vozy, které nějak vypadají u nás, nemusejí vypadat stejně na celém světě. Ostatně podívejte se na octavii pro čínský trh.

Vůz se představí na letošním autosalonu v Šanghaji (tiskové dny připadají na 19. a 20. dubna) a po stránce designu nezůstal kámen na kameni. Řeč není ani tak o přední části, která se od té evropské odlišuje například výraznějším prolisem předního nárazníku nebo xenonovými světlomety bez ostřikovačů (xenony už u nás nekoupíte), ale hlavně o zádi.

Zmizely totiž charakteristické svítilny ve stylu Audi A6 minulé generace a místo nich byly použity dělené ve stylu Škody Superb druhé generace po faceliftu. Chybí Kabaňův prolis na víku kufru, ten nyní vyplňuje vnitřní část svítilen. Z fotografií, které se objevily na serveru carnewschina.com, je nicméně patrné, že se drastický zásah do zádi týká pouze liftbacku. Kombi dostalo stejné svítilny jako u nás, derivát Scout se například neliší ani ochrannými plasty nárazníku.

Jan Mička
Diskuze (43)
20. 3. 2017 09:41
nové brýle?
Ať koukám jak koukám, s brýlemi či bez, Superba v tom nevidím.
Avatar - Sumi2000
20. 3. 2017 01:30
Re: Vozu zacina prichazet an chut cim dal vice lid - COZE ?
Facelift Octavie III je katastrofa.. 8-s :no: :no: :no: :no:

PR články tomu fakt pomoci nemůžou.. :-(
Avatar - white label
19. 3. 2017 23:23
Re: Hm?
A jsi v pr.deli, klone... :-O :*) >:-[]
Avatar - white label
19. 3. 2017 23:16
Re: Hm?
Ona se dá stejně zkopírovat i přímo z profilu...
Avatar - white label
19. 3. 2017 23:11
Re: Hm?
Jsme vzácné originály, proto nás průměrní a podprůměrní kopírují... ;-)