Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Modernizovaná Škoda Octavia Scout: Jak se vám líbí čtyřoký dobrodruh?

David Bureš
Diskuze (96)
Modernizace modelové řady Octavia pokračuje. Čtyř očí se dočkal také Scout. Vedle modernizovaného vzhledu je novinkou i vylepšená výbava.

Škoda postupně odhaluje modernizovanou podobu modelu Octavia. Po faceliftu běžných verzí se čtyřoké přídě dočkaly také odvozené varianty, po včerejším odhalení modernizované Octavie RS dnes následuje prezentace inovované Octavie Scout, jejíž špionážní video jsme vám ukázali již dříve. Do výroby by se modernizovaná zvýšená Octavia měla dostat v dubnu 2017.

Jestliže Octavia RS má speciální příď, na níž jsou vnitřní světlomety opticky propojené s maskou chladiče, u Scouta je řešení shodné s běžnými variantami, kde jsou rozdělené světlomety jasně patrné. Oproti stávajícímu provedení je maska chladiče širší, vedle nových hlavních světlometů byly upraveny i mlhovky. Výsledek je podle mnohých názorů kontroverzní, na druhou stranu už Octavia nemůže být kritizována za to, že je snad nudná.

Svébytný charakter skauta nadále podtrhuje oplastovaná spodní část karoserie, v předním i zadním nárazníku se navíc objevují stříbrně lakované detaily. Upravené nárazníky znamenají, že nájezdový úhel nyní vpředu činí 16,6° a vzadu 14,5°.

Kvůli terénnímu charakteru je standardní výbavou Scouta také paket pro špatné cesty, tedy zakrytování částí podvozku včetně brzdového a palivového vedení pod vozem. Standardem Scouta je též pohon všech kol, světlá výška je navíc kvůli jízdě v terénu o 30 mm zvýšena. K dispozici je navíc funkce Offroad pro sjíždění kopců s nezpevněným povrchem, která při jízdě z kopce udržuje konstantní rychlost.

Nabídka motorů zůstává shodná jako dosud. K dispozici jsou tudíž tři jednotky – benzinové 1.8 TSI (132 kW) doplňují dvě verze 2.0 TDI – se 110 kW a 135 kW. DSG je stále vyhrazeno jen silnější variantě dvoulitru TDI.

Výbava pak byla převzata z běžných variant modernizované octavie. Také Scout tudíž bude možné objednávat s full-LED adaptivními světlomety, vyhřívaným volantem, novými multimediálními systémy nebo hlídáním mrtvého úhlu.

David Bureš
Diskuze (96)
22. 12. 2016 14:53
RS - mne sa ten FL nakoniec paci
Tak RS je jedina verzia O3 FL, kde sa mi to paci viac, ako to bolo pred-FL. Podla mna cierny ram masky robi vela, a takisto zmeneny predny naraznik. Takto je to podla mna pekne auto. Biely lak, vnutri cierny strop, alcantara, 2.0 TSI DSG, predny samosvor - to si viem predstavit, mozno si to kupim namiesto planovaneho kodiaqu.
22. 12. 2016 10:58
Re: Nelíbí !
Počkej, to mluvíš o aerodynamickém zakrytování, nebo o ochraně proti poškození? To první je běžné (a klidně uvěřím, že Škody běžně nemají zakrytovaný celý spodek), ale to druhé ne. Možná u aut určených na východ. Samozřejmě mluvím o tom druhém (bavíme se o Scoutu, ne o Greenline). Za aerodynamické zakrytování bych si asi nepřiplatil (myslím celého spodku, čistě motorového prostoru asi ano) - mám rád dobře vyřešenou aerodynamiku, ale jakmile se pod to dostane slaná břečka, je zaděláno na problém.

Takže sis Scouta vyzkoušel a myslíš si, že je to jen plast a kryty? Žádných rozdílů, třeba v podvozku, sis nevšiml?
22. 12. 2016 07:17
Re: Nelíbí !
Nebudu vyčítat auta, která mají motor plně zakrytovaný. Zase by mě tu někdo akorát urazil, nebo spíš "by se urazil" a začal se do mě navážet.

Většina lidí, co mi tu argumentuje "tak se s tím svez" vůbec netuší, že jsem se s tím třeba už svezl :-)
Avatar - Floyd
22. 12. 2016 01:15
Re: A zase Octavia
A co teprve psychické >:D
Avatar - Jaros71
22. 12. 2016 01:14
Škodovka se prostě zbláznila !
Facelifty Škoda nikdy moc neuměla...ale toto je naprostá hrůza !!
Nevím na čem tan jedou , ale tem matroš musel být dost hustej..
A sjeli se asi všichni , ti kdo to navrhli i ti kdo to schválili.. >:D
FACELIFT OCTAVIE III je prostě výsměch.
Nejhorší facelift co jsem asi kdy viděl...takto sprasit pěkné auto... 8-s