Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ferrari F40, F50 spolu s dalšími vozy z Maranella mají novou závodní sérii

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Ferrari si pro letošní rok připravilo dvě nové závodní série. První je určena pouze pro Velkou Británii, ale ta druhá zamíří na různé kontinenty a nabídne závody vozů z let 1989 až 2018.

Ferrari oficiálně oznamuje, že pro letošní rok otevírá dvě nové závodní série. První z nich je značkový pohár Ferrari Challenge UK pro týmy s vozy 488 Challenge.

Tento šampionát se bude v průběhu roku konat na čtyřech závodních okruzích ve Velké Británii a nabídne celkem osm závodů rozdělených do čtyř víkendů, jimž bude 25. dubna 2019 předcházet společné testování a prolog v Brands Hatch.

Club Competizioni GT s velkou pravděpodobností přitáhne výrazně větší pozornost, i když se podle Ferrari nemá jednat o vysloveně závodní sérii. Tento program má umožnit zákazníkům maranellské automobilky řídit závodní vozy Ferrari z let 1989 až 2018 na několika světových okruzích po celém světě s plnou tovární podporou.

Vedle organizačních a servisních služeb má tento program svým účastníkům nabídnou i podporu a výuku od továrních jezdců značky Ferrari se zkušenostmi z vytrvalostních a GT závodů.

Ferrari uvádí, že akcí Club Competizioni GT se mohou účastnit vozy F40 Competizione, 348 GTC/LM , F50 GT, 360 GT, 575 GTC, F430 GT/GT3, 458 Italia GT/GT3, 488 GTE/GT3.

V souvislosti s Ferrari F50 GT lze připomenout, že jeho slibně rozjetý vývoj byl zastaven. Trojice existujících vozů byla následně prodána sběratelům s podmínkou, že je nikdy nepostaví na start žádného závodu, což znamená, že Club Competizioni GT může nabídnout výjimečnou možnost vidět některý z nich v akci.

První podnik Club Competizioni GT se má uskutečnit 9. dubna v Mugellu, následovat bude Indianapolis ve dnech 28. a 19. července, Fuji 28. srpna, Vallelunga ve dnech 5. a 6. září a poslední se pak odehraje v rámci akce Ferrari Finali Mondiali.

Ferrari k programu Club Competizioni GT dodává, že majitelé výše zmíněných vozů, kteří se do něj chtějí zapojit, se mají obrátit na svého prodejce a ten jim poskytne další podrobnosti.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)

Doporučujeme