Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ferrari FX: Koncept prvního crossoveru z Maranella očima grafika

Jan Mička
Diskuze (23)
Když Ferrari před lety představilo model FF, řada fanoušků nevěřila v úspěch. Ten se ale dostavil, proč tedy nepokračovat dál?

Předně si něco ujasníme – Ferrari na rozdíl od Lamborghini na svém prvním SUV nepracuje, převratnou novinku v podobě pohonu všech kol ale představilo již dávno, a s ním i karosářskou variantu shooting brake. Revoluční model FF nemá v dosavadní historii značky obdoby, přesto se ale vyhnul jakýmkoliv kompromisům spojeným s instalací „čtyřkolky“, která je řešena s využitím druhé převodovky. Složité, ale velmi efektivní.

Těžko říct, zda hlavounům od Ferrari za pár let nepřeskočí a neřeknou si, že SUV jsou vlastně automobily, které vždycky chtěli vyrábět. Samozřejmě s využitím technologie Formule 1, promítnuté do každého z dosud vyrobených modelů. Pokud by k tomu ale přece nakonec došlo, po designové stránce bychom se stoprocentně setkali s něčím šokujícím, netradičním a zároveň funkčním.

Po internetu nedávno kolovaly snímky vývojového prototypu Ferrari FX postaveném na základě modelu FF, první „nástřel“ designu od Giugiara už ale v tuto chvíli jistě zdobí nesmírně početnou soukromou sbírku a mezi lidi se jen tak nedostane. Fotografií proto využil grafik Theophilus Chin a vytvořil svou vlastní představu, která se nám nakonec docela líbí.

Přiklonili byste se pro první SUV se vzpínajícím se koněm ve znaku? Svůj názor můžete vyjádřit prostřednictvím ankety pod článkem.

Jan Mička
Diskuze (23)
11. 6. 2015 11:42
Re: Nevypadá tak hnusně jak to odporné FF
ano dokonca s nimi aj pracujem,,, certifikáti??? vážne i na konci?? už len podla gramatiky súdim že budeš pekne mimo...a nie nemohol..pracujem s luďmi ktorí sa istým veciam aj trochu rozumejú.. ;-)

áno jasne Porschaci závideli Ferrari ktoré som tu ja jakživ nevidel a ešte ministerstvo..och bože..už som videl všeličo ale aby recenziu riešilo ministerstvo to som ešte nevidel... >:D

Eda rozčiluje..áno asi to bude jeho koníček lebo s tým človekom sa normálne fakt jednať nedá..
Avatar - white label
10. 6. 2015 22:23
Re: Což o to,bohatí muslimové a rusáci jsou velkými milovník
Není GTI, jako GTl... ;-)
10. 6. 2015 19:11
Re: Což o to,bohatí muslimové a rusáci jsou velkými milovník
jj, a úvahu o přeplňovaných nebo nedejbože hybridních motorech stopli též, protože chtěli, aby si lidi vždy spojovali Ferrari se sportovními vozy .... to je přece nesmysl. Jde jim o peníze, stejně jako všem ostatním. Nehaním to - jen konstatuji. Tradice je sice tradice, ale podívej se dneska na jejich portfolio. 488 - turbo, California - turbo, FF - atmo , F12 - atmo a LaLa - hybrid. Enzo se musí točit jako ventilátor :-!
10. 6. 2015 09:05
Re: Nevypadá tak hnusně jak to odporné FF
Ty s nima dokonce pracuješ? Na to asi musej bejt i nějaký certifikáti a tak, ne? Nemohl bych s váma taky pracovat? Umim se hodně zle dívat a jednou jsem viděl, jak moje maminka instalovala plovák na náš suchej záchod. Takže i ten technickej základ tam je.
To oni právě záviděli s těma poršákama a protože tady Eda spoustu lidí rozčiluje, napsali na nějaký ministerstvo a tady to museli smazat.
10. 6. 2015 08:20
Re: Nevypadá tak hnusně jak to odporné FF
niekto sa tu snaží byť vtipný len škoda že je viac trápny... ;-) mne rukami prešlo áuť dosť keďže s nimi pracujem takže veta ako tys jel autem je fakt úbohá..

:-)

ano, nechali tu recenziu zmazať bože komu toto chceš nakecať...je tu vela áut ako aj Porsche a nikto ich nikdy nezmazal takže to že niekto závidel je nulový argument...