Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ferrari si nechalo patentovat termín Superuniversale. Má něco společného s Purosanguem?

Dominik Kovář
Diskuze (0)

Italská automobilka si teprve několik dní dozadu nechala patentovat velmi zajímavé slovní spojení.

Celý automobilový svět se pevně upíná k dnešnímu dni, kdy se dá říci, že peklo zamrzne. Ferrari představí poprvé v historii model v karoserii SUV, který se bude jmenovat Purosangue. Bude mít atmosférický vidlicový dvanáctiválec, pohon všech kol se vzduchovým podvozkem a prý i velkou dávku exkluzivity, na kterou jsme u Ferrari zvyklí.

Video se připravuje ...

Server CarBuzz přišel s tím, že si Ferrari devátého září nechalo patentovat název “Superuniversale”, který asi není třeba překládat. Ochranná známka spadá do kategorie vozidel nebo jejich částí a dá se tedy předpokládat, že ji Ferrari aplikuje na některý z příchozích modelů. Může mít snad něco společného s modelem Purosangue, který má dnes světovou premiéru? 

Veškeré marketingové záležitosti včetně názvu modelů jsou však známy měsíce dopředu a je tak nepravděpodobné, že by si automobilka nechala patentovat název takto na poslední chvíli. Ledaže by marketingové oddělení vedli stejní lidé, kteří v letošním ročníku formule 1 řídí strategii Ferrari… Pravdou ale je, že spojení “Superuniversale” se k modelu, jakým Purosangue bude, hodí více než dost. 

Jaké jsou další možnosti? Momentálně se po tratích prohání několik prototypů modelu SF90 Stradale - jeden s masivním zadním křídlem a druhý bez něj. Pracuje Ferrari na verzi, kterou bude možné využít na silnicích i závodní trati? I zde by takový název mohl dávat smysl. 

Další možností, jak využít název “Superuniversale”, je otevřená verze modelu Ferrari Roma. O verzi s odkrytou střechou pro vstupní model italského výrobce se hlasitě spekuluje. Takový model by se však měl dle tradičních označení otevřených modelů jmenovat Spider.

Úplně poslední možností je zcela nový model, o kterém se veřejnost teprve doví. Možná menší crossover? Víme, zní to dost šíleně, ale kdo by před několika lety řekl, že se Ferrari Purosangue stane realitou. Třeba nás již dnes Ferrari s něčím překvapí. 

Dominik Kovář
Diskuze (0)

Doporučujeme