Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Fiat 500 Bellavista: Malý roadster, který (asi) zůstane jen studií

David Bureš
Diskuze (9)
Italští vysokoškoláci ukazují, jak by mohl vypadat radikální Fiat 500 bez střechy.

Fiat 500C sice umožňuje jízdu s otevřeným nebem nad hlavou, typickým kabrioletem ale není. Společnost Madeindreams spolu se studenty univerzity Politecnico di Milano dvěma studiemi prezentují, jak by otevřená pětistovka mohla vypadat.

Autoři navrhli dva vozy – 500 Bellavista a radikálnější 500 Roadster. Jejich základem má být Abarth 500 poháněný přeplňovaným motorem 1,4 T-Jet. Oba automobily však zatím zůstávají na obrazovkách počítačů a na stránkách časopisů, v současnosti totiž existují jen jako virtuální modely.

Na první pohled 500 Bellavista zůstává známou pětistovkou, oproti sériovému Fiatu ale tato studie dostála mnohých změn. Příď upravil nový nárazník, boky auta jsou svalnatější, kabina je pouze dvoumístná, záď s trojúhelníkovou koncovkou výfuku pak byla zcela přepracována.

Některé díly karoserie by podle plánů tvůrců měly být vyrobeny z karbonových vláken. Celkové tvary byly navrženy rovněž s ohledem na aerodynamiku. Rozchod kol byl rozšířen.

500 Roadster je oproti 500 Bellavista ještě radikálnější a sportovnější. Automobil má místo čelního skla pouze nízký větrný štít.

Na studiích spolupracovali zaměstnanci designérské konzultační firmy Madeindreams a studenti Designu dopravy a automobilů z technické univerzity Politecnico di Milano, vedení profesorem Faustem Brevim. Studenti díky tomuto projektu mohli poznat, jak v praxi probíhá návrh designu aut a tvorba virtuálního modelu.

David Bureš
Diskuze (9)
24. 9. 2012 14:31
Re: Superbobík
:yes:
24. 9. 2012 14:29
Re: tak toto uz nie je pekne
jeste se budou muset VS decka hodne ucit, jak se dela design. Oproti puvodnimu TTcku ktere tu je s nami jiz od 1998 to vypada jako 100x vylouhovany cajicek. Je to bez nejmensiho zavahani velehnusne a v praxi by to bylo neprodejne. Zpracovani zade je cire zoufalstvi, tam evidentne nemeli vubec jasno, co vlastne chteji. Neni to ani retro ani dynamicke ani moderni.. je to jen a pouze nepodarek na zahozeni do kose.
24. 9. 2012 09:32
Re: Superbobík
No nevim, vypadá jako to pouťové škrtací autíčko 8-s
23. 9. 2012 18:49
Re: Superbobík
JJ souhlas, tenhle rodsterbobik vypadá skvěle >:D :yes:
23. 9. 2012 17:27
Re: Superbobík
Přesně tak, na rozdíl od 500L je tohle fakt pěkný. :-)