Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Fiat Aegea: Po sedanu přijde i hatchback a kombi

Ondřej Chamilla
Diskuze (40)

Generální ředitel Fiatu Olivier Francois zveřejnil více informací k novému sedanu nižší střední třídy Aegea. Tímto vozem vše teprve začíná, přijdou i pro Evropu významnější karosářské varianty hatchback a kombi.

Výroba Fiatu Bravo pokračuje od minulého roku již pouze v Brazílii, italská automobilka tedy na v současné době nemá na evropském trhu žádný hatchback nižší střední třídy. Hovořilo se o skutečnosti, že by mohl přijít podobný vůz na základě Fiatu 500L, nyní se ale zdá, že Bravo nahradí spíše vůz vycházející z nedávno představeného sedanu Aegea.

Generální ředitel Fiatu Olivier Francois se totiž nechal slyšet, že Aegea brzy přijde i jako hatchback a dokonce kombi, které zde nebylo od dob Stila Multiwagon. V rozhovoru pro Automotive News pak Francouis řekl, že tyto vozy „budou jako Ikea, dostupné, ale chytré“. To v překladu znamená, že důraz bude dán na funkčnost a vozy nebudou mít věci, za které zákazníci vlastně nechtějí zaplatit.

Turecká továrna Fiatu v Burse tak má vyrábět dobře postavená, praktická a jednoduchá kompaktní auta, u kterých bude nejdůležitější nízká cenovka. Francois dále řekl, že Fiat nemůže mít ucelenější globální modelovou řadu, protože nechce své brazilské vozy prodávat v Evropě, přičemž by stejně nesplnily přísné evropské emisní limity, a naopak vozit vybavenější a tedy dražší evropské modely by mohlo ohrozit vedoucí postavení značky v Brazílii.

Fiat Aegea jsme měli možnost vidět naživo na autosalonu v Istanbulu. Později se objevily upravené fotografie vyobrazující variantu upravenou od Abarthu, na kterých kompaktní sedan vypadá vážně dobře.

Ondřej Chamilla
Diskuze (40)
7. 8. 2015 14:05
Už aby tu byla!
Fiat Aagea je mezi nízkonákladovými modely nižší střední třídy opravdový skvost. Už se nemůžu dočkat, jak si ji prohlédnu naživo! Pokud to Fiat ČR nepodělá nesmyslně přepálenou cenou a pokud to bude mít alespoň průměrné jízdní vlastnosti, zvláště verze kombi by se mohla velmi slušně prodávat i v ČR! Aegea :yes: :yes: :yes: :-)
Avatar - Barrichello
6. 8. 2015 18:58
Re: konecne promluvil
No v červenci ještě nějaké Nivy prodali, uvidíme co čísla za srpen, září a říjen
Avatar - twistedTSD
6. 8. 2015 14:23
Re: Narozdíl od Journey / Freemontu
Že se ptáš zrovna ty jako majitel Punta... ;-)
6. 8. 2015 09:56
Re: Narozdíl od Journey / Freemontu
ano Brava, Marea treba - loupajici se plasty, puchrici kliky po cca 2-3 rocich od zakoupeni! big fail. Marne jsem vzpominal na vyslovene luxus (na svou dobu) a zivotnost interieru v Tipu ! Tipo - posledni Fiat, ktery byl na spici sve kategorie, pak uz jen smer dolu a zatim to na come back nevypada.
6. 8. 2015 09:51
Re: Narozdíl od Journey / Freemontu
trochu moc samolibosti ne - strecu? Vsichni jsou blbci a maji komplexi jenom ty jsi nejlepsi borec.

Mozna nekteri maji zkusenost s Fiatem a s Skodou a proste voli to, co jim lepe vyhovuje.