Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Fiat Argo bez střechy? Návrh nechává vzpomenout na kabriolet Punto

Stanislav Kolman
Diskuze (0)
Před necelým měsícem představil Fiat v Jižní Americe malý hatchback Argo. I když se s kabrioletem nepočítá, díky šikovnému grafikovi víme, jak by mohl vypadat.

Italská automobilka nám slíbila nástupce malého hatchbacku Punto. Ten sice dorazil, ale zatím jen pro jihoamerický trh. Na novinku jménem Argo si Evropa bude muset ještě nějaký čas počkat. I když expanze na starý kontinent nebyla oficiálně potvrzena, vzhled a proporce vozu naznačují, že se dočkáme.

Grafik s přezdívkou X-Tomi se rozhodl zpříjemnit příznivcům značky čekání a připravil pro ně návrh toho, jak by automobil vypadal ve verzi kabriolet. Ostré vzezření vozu zůstalo, základem autorovy tvorby totiž byla vrcholná verze HGT, která se vyznačuje například sportovnějšími nárazníky.

Kabriolet odvozený od městského hatchbacku? To by tu z dílny Fiatu nebylo poprvé. Vzpomeňme Punto cabrio, které z výrobních linek sjíždělo v letech 1994-1999. Potkat jej dnes na silnicích je spíše sváteční záležitost, i kvůli tomu, že vzniklo jen okolo 55 tisíc kusů.

Punto bez střechy patřilo ve své době mezi finančně nejdostupnější kabriolety. Základní verze však neměla ani airbagy či posilovač řízení. Naopak vrcholové provedení už disponovalo klimatizací a koženým čalouněním. Pohon nejprve obstarávala jednotka 1.6 MPI, kterou následně doplnily motory 1.2 8v a 1.2 16v řady FIRE.

Stanislav Kolman
Diskuze (0)