Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Fiat Panda Van: Medvídek v montérkách

Aleš Dragoun
Diskuze (3)
Užitkové verze Fiatu Panda mají dlouholetou tradici. O van nepřišla ani poslední, v pořadí třetí generace.

Někdo zkrátka větší užitkové auto než odvozené od minivozu nepotřebuje. A takovým živnostníkům je právě Panda Van určena. Lze navíc zvolit dvě verze: buď tradiční dvoumístnou s přepážkou za předními sedadly nebo se dvěma řadami sedadel a mříží až za zadní lavicí.

Obě varianty mají vždy zatmavená zadní okna. Dvoumístné provedení disponuje navíc vzadu krytem, který tak vytvoří rovnou podlahu. To tedy znamená, že původní zavazadelník má dvojité dno a do mezery lze uložit například nářadí. Firemní fotografie ukazují praktické plastové přihrádky a prohlubně, které budou zřejmě v nabídce příslušenství. Kryt lze také zvednout a přichytit za mříž.

Základní verze Pop s dvojicí sedadel je vybavena černými nárazníky a zrcátky, takže bude v městském provozu praktičtější. Boční ochranné plastové lišty ale zase nabízí jen luxusnější čtyřmístná Easy, což je poněkud paradoxní. I ta ovšem má přední masku pouze černou a přístrojovou desku taktéž. Určitě se bude hodit vyjímatelný světelný zdroj v levé části nákladového prostoru, jakož i oka pro uchycení a zpevnění převáženého zboží.

Nová Panda má zatím výhradně pohon pouze předních kol a pro užitkové verze to platí též. Pod kapotou najdeme pouze dva motory: zážehový čtyřválec 1,2 l s 51 kW (69 k) a turbodiesel MultiJet 1,3 l s 55 kW (75 k).

Čtyřkolky se ovšem chystají, budou poháněny dvouválcem 0,9 TwinAir Turbo/63 kW a zmíněným turbodieselem. Nesmí chybět ani plynové verze: Natural Power na CNG (0,9 TwinAir Turbo/59 kW) a Easy Power na LPG, který dostane benzinový agregát 1,2 l. Na ně si ale budeme muset počkat ještě několik měsíců.

Ceny Pandy Van začínají na 8.850 eurech bez daně, což představuje necelých 225 tisíc korun.

Aleš Dragoun
Diskuze (3)
Avatar - Fe
12. 7. 2012 19:04
Re: Medvídek jede!
A hlavne.. 100 HP so sníženým podvozkom a možno aj Panda Climbing ... >:-[] >:-[]
11. 7. 2012 19:37
Re: Medvídek jede!
Jěště 4x4, Abarth, natural power, možná elektro verze...uvidíme :yes:
Avatar - dr.biker
11. 7. 2012 14:25
Medvídek jede!
Tak se nám Panda začíná pěkně rozjíždět. Ke klasické osobní verzi teď přichází verze užitková a to hned ve dvou provedeních. Brzy přijde malá čtyřkolka. Tolik možných verzí nenabízí kdejaké malé městské auto. Fiatu patří :yes:
Osobně ale moc nechápu smysl verze se dvěma řadami sedadel a mříží až za zadní lavicí. Auto přijde o variabilitu a přepážka je dobrá tak jen na odpočet DPH (jestli teda tam ta mříž musí ještě být, nevím, nejsem podnikatel) nebo je dobrá na převoz psa.