Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Fiat Punto EVO: Když EVO neznamená sportovní

Libor Zezulka
Diskuze (14)
Aneb takový hezký fiátek, se kterým se dobře balí holky, ale špatně kličkuje mezi kužely. Přidala se i Hanička.

Příběh současného Fiatu Punto mně přijde docela zajímavý. Není to žádný prodejní trhák, ale na druhou stranu ani propadák. Punto EVO je hezké, slušně vybavené, má moderní motory a rozumnou cenovku. Zajímavá mě na celém dosavadním působení tohoto malého Itala na českém trhu přijde šílená rošáda se jmény, která se v průběhu několika let udála. Pamatuji si, že první informace o novém modelu doprovázalo úplně obyčejné označení Punto.

Pak si ale někdo ve Fiatu řekl, že nové Punto není jenom tak ledajaké auto a potřebuje trochu nafouknout. A tak se název upravil na Grande Punto. Velké Punto chvíli vydrželo, ale s faceliftem přišla další změna na Punto EVO. Naštěstí abeceda poskytuje dostatek písmen a tedy i slovních kombinací, takže i pro nástupce nebo další facelift se Fiatu nabízí spousta možností. Naším video testem prošla verze EVO, a to s nejsilnějším benzinovým motorem. Přeplňovaným.

Libor Zezulka
Diskuze (14)
6. 1. 2011 20:43
Evo
Jistěže Evo je název faceliftovaného punta, ale model, který měl pan redaktor tedy se 135k motorem - má pouze provedení SPORT a pokud se podívám na ofic. web Fiatu, přečtu si co o verzi Sport píší, tak sorry, ale opravdu čekám trochu něco jiného.

Jinak kolínko Haničky - super, nádherně by se vyjímalo i třeba v žiguliku (taky vlastně fiat, že).
Avatar - Aspire
5. 1. 2011 09:53
Tak jak?
Video na Škodu Fabii II RS nebude? :-O
31. 12. 2010 13:30
Re: Mně
Hanička a záběr na přístrojovou desku přes její odhalené koleno >:D :yes:
Avatar - m.z.
27. 12. 2010 13:38
EVO
Mě se test líbil, majitelům Punta už méně >:D
Jsem taky provozovatelem tohoto zázraku, ale 1,4.
20. 11. 2010 19:44
F
Fiat Punto EVO.
Opravdu nevím co autor testu pan Zezulka měl zrovna na mysli. Možná částečná indispozice nebo neznalost? Úžasná paměť, pan Zezulka si pamatuje první informace o novém modelu, které doprovázalo úplně obyčejné označení Punto(třeba tečka).Nástupce vozu Fiat Uno bylo právě Punto a to byl rok 1993 panu redaktorovi bylo zřejmně 12 let.V roce 2005 začala výroba zcela nového vozu Fiat Grande Punto. Další vyjádření autora pro označení testovaného vozu je v motoristické branži trestuhodné, když v podstatě neví, co testuje. Mimo jiné, vyšší posed u fiatů je typický, usnadňuje konfortnější nástup a výstup z vozidla, oproti tředa německým automobilům. Tento test můžu najít třeba na www. neumím, ale na www.auto.cz bych čekal opravdu trošku odborné posouzení. Proto redakci navrhuji, stažení tohoto videa, který opravdu nemá s ničím nic společného jenom subjektivní názor pana Zezulky. S pozdravem Fan klub FIAT Tábor www.fiatklubtabor.cz