Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Fiat Toro: První ukázka chystaného pick-upu

David Bureš
Diskuze (5)
Chystanou novinku Fiat označuje jako SUP – sport utility pick-up. Jejím základem bude Mitsubishi L200.

Fiat loni oznámil, že v roce 2016 uvede na trh pick-up se zatížením do jedné tuny. Nyní italská značka začíná lákat na jeho příchod, když zveřejnila jeho první snímek. Připravovaná novinka určená především pro jihoamerický a africký trh se jmenuje Toro. Chystaný pick-up by se ale měl prodávat i v Evropě.

Italská automobilka plánovaný model Toro označuje jako sportovně-užitkový pick-up. Automobil má kombinovat sílu a schopnosti pick-upů s komfortem a jízdními vlastnostmi SUV.

Tmavý snímek zatím ze vzhledu nového Fiatu moc neukazuje. Patrné jsou však úzké hlavní světlomety spojené vodorovnou linkou nebo výrazná maska chladiče. Tyto prvky naznačují inspiraci loňským konceptem FCC4. Dřívější špionážní fotografie auta pak ukázaly, že vzhled Tora bude kontroverzní.

Technický základ Tora poskytne nová generace Mitsubishi L200. Fiat se na spolupráci v oblasti vývoje a výroby pick-upu dohodl s Mitsubishi v roce 2014. Z tehdy oznámených plánů vyplývá, že by japonský výrobce měl během šesti let dodat Fiatu na 170.000 pick-upů, a to počínaje prvním čtvrtletím roku 2016. O produkci se postará továrna japonské automobilky v thajském Laem Chabang.

Sériový pickup bude za příplatek dostupný i s pohonem všech kol. Nabídka motorů je zatím neznámá, pravděpodobný je ale příchod turbodieselu 2.0 MultiJet. V Jižní Americe by měl být dostupný i zážehový čtyřválec 1.8 E.torQ, který je vedle benzinu schopný spalovat i etanol.

Příchod středně velkého pick-upu plánuje šéf Fiatu Sergio Marchionne už od roku 2006. Automobil měl nejprve vzniknout na základech Taty Xenon, pozdější plány počítaly s technikou tehdejšího Dodge Dakota. Nakonec ale tyto projekty Fiat nerealizoval.

David Bureš
Diskuze (5)
Avatar - twistedTSD
30. 9. 2015 20:57
Re: Nejak
Posledně se hovořilo o rozdělení řady na deriváty 500 a svébytné modely s výhodným "value for money" poměrem.
30. 9. 2015 14:50
Re: Nejak
...Egea je celkem logický krok, vzhledem k dalším karosářským variantám. Na každém trhu převažuje v této kategorii aut jiná kastle. Uhlazený Renegade, alias 500X má zatím celkem úspěch, tak Egeou a PickUpem Fiat jen vyplní mezery ve svém portfoliu a zachránit si i v tomto segmentu trochu jméno... Navíc ten PickUp byl původně plánován jen pro Indii, Turecko atp. a pro Jižní Ameriku, kde by měl nahradit letitou Stradu. Spíš se jen děsím, aby to nechtěli prodávat i pod značkou RAM, jakožto náhradu za Dakotu... Tu snad přetvoří z Canyonu :-O Nicméně vstup PickUpu do EU, no nevím, úplný trhák to určitě nebude, obzvlášť s tak malou nosností a dle korby to vypadá, že se tam snad nevleze ani víc než jedna paleta. K čemu potom PickUp, leda na výlet z města nebo prostě proto že ho někdo chce... Ale chtít takový design s rozpláclými světly? Ani citroen s piccasem v tomhle směru nijak prodejně neválčí, byť je to přinejmenším zajímavé... Ale...
Avatar - Stejsn
30. 9. 2015 14:46
Re: ...to brzo
No vypadá to teda fakt nevábně ;-\
Avatar - wakantanka
30. 9. 2015 14:42
Nejak
sa v poslednej dobe rozchádzajú tie pomerne nedávne vyhlásenia Machioneho o tom že Fiat bude o modeloch alá 500 na viacero spôsobov. Najprv celý modelový rad z Turecka zatiaľ nazývaný AEGEA a teraz tento pick-up. No som na obe veľmi zvedavý.
30. 9. 2015 14:31
...to brzo
na netu už delší dobu visí fotky sériové verze a trochu to bude obludka jak nový cheero nebo citroni :(

[odkaz]

[odkaz]