Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

FlixBus posiluje autobusové spojení na Ukrajinu

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)

Společnost FlixBus od prosince posílí autobusové spojení na Ukrajinu. Nová linka začne jezdit od 11. prosince pětkrát týdně a přímo propojí Plzeň s ukrajinskou Oděsou na pobřeží Černého moře.

Autobusy v barvách společnosti FlixBus budou v rámci spojení na Ukrajinu stavět v Praze, Brně a Olomouci, dále pojedou přes Krakov a na Ukrajině zastaví ve městech Lvov, Ternopil, Chmelnyckyj, Vinnycja a Umaň.

Dopravním partnerem na lince mezi Plzní a Oděsou je společnost Regabus, rodinná firma, která se na autobusové spojení mezi Ukrajinou a Českou republikou specializuje už od roku 1994.

Z autobusového nádraží v Plzni bude FlixBus směrem na Ukrajinu odjíždět každé pondělí, středu, čtvrtek, pátek a neděli ve 14.00, z Florence v Praze odjede v 16.15, v Brně zastaví na Zvonařce v 18.55 a z Olomouce odjede o hodinu později v 19.55. Do Krakova je příjezd naplánován na 23.15, do Lvova v 6.25 a na konečnou do Oděsy dorazí ve 20.05 hodin následujícího dne.

V opačném směru budou od Černého moře odjíždět autobusy každé úterý, středu, pátek, sobotu a neděli v 9.00 ráno a na konečnou do Plzně dorazí o den později ve 12.45 hodin.

FlixBus rozšiřuje spojení mezi ČR a Ukrajinou letos již podruhé. Od srpna mohou zákazníci třikrát týdně využívat přímé autobusové spoje z Prahy a Hradce Králové do měst Kyjev, Žitomír, Rovno a Lvov. Na Ukrajině má FlixBus nyní tři autobusové partnery a nabízí přímá spojení do 37 měst.

V české vnitrostátní dopravě působí FlixBus dva roky. Celkem nyní zelené autobusy jezdí do 30 zemí a více než 2000 destinací, každý den lze vybírat z nabídky přes 350.000 různých spojení. Nezastavuje se ani v technologickém vývoji a důraz klade na digitální služby.

Zdroj: FlixMobility GmbH

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)

Doporučujeme