Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford EcoSport dorazí ve verzi Active. Malé SUV chce být větším drsňákem, avšak bez čtyřkolky

David Bureš
Diskuze (13)

Řada oplastovaných modelů Active značky Ford se dále rozšíří. Fiestu, Focus, Tourneo nebo Transit doplní také Ecosport.

Segment malých SUV je dnes natolik populární, že v něm už některé automobilky nabízejí vícero modelů. Vedle Opelu (Crossland a Mokka) mezi takové patří rovněž Ford, který vedle crossoveru Puma stále nabízí rovněž SUV EcoSport. To je právě po příchodu Pumy trochu opomíjeným vozem, a tak se automobilka rozhodla k němu opět upřít pozornost.

Nabídku malého SUV se totiž rozhodla obohatit o verzi Active. Ano, malé SUV bude chtít být ještě drsnější než dosud, když nabídne variantu s oplastovanou karoserií se svébytnou ochrannou při jízdě mimo zpevněné cesty.

Automobil se měl světu oficiálně představit až 6. listopadu, už předem však na internet unikly první snímky této novinky. Z nich vyplývá, že Ford EcoSport Active se rovněž dočká specifických kol, dvoubarevné karoserie s kontrastní střechou nebo kryty vnějších zpětných zrcátek a střešních ližin.

Podobně jako u jiných modelů řady Active bude i v případě EcoSportu omezena nabídka motorizací. V tuto chvíli máme však informace pouze o nabídce na španělském trhu, kde bude EcoSport Active dostupný výhradně v kombinaci s vrcholným tříválcem 1.0 EcoBoost naladěným na 92 kW, a to v kombinaci s šestistupňovým manuálem. K dispozici každopádně má být jen pohon předních kol.

Ostatně čtyřkolka už na českém trhu pro EcoSport dostupná není, stejně jako turbodiesely. Vedle 1.0 EcoBoost (92 kW) je možné pořizovat jen jeho slabší variantu se 73 kW.

Pro Ford přitom příchod EcoSportu Active na evropské trhy není zase takovou novinkou. Na brazilském trhu totiž prodává obdobně laděnou variantu nazvanou EcoSport Storm. Ta má však drsnější vizáž a především pohon všech kol.

Ford EcoSport se na českém trhu prodává teprve od roku 2018. Do tuzemska totiž dorazil až společně s druhým faceliftem, který vůz více přizpůsobil evropskému trhu. Díky tomu dnes tak třeba nabízí i sportovně stylizovanou variantu ST-Line. Třeba v Brazílii nebo Indii se však prodává už od roku 2012, do vybraných států Evropy pak dorazil o dva roky později.

Video se připravuje ...

David Bureš
Diskuze (13)

Doporučujeme

28. 10. 2020 12:11
Re: Ecosport
V mém okolí z těhle exotů vede Toyota Urban Cruiser nad Ecosportem 2:1
28. 10. 2020 11:58
Re: Ecosport
Treba si ísť kúpiť ojazdený Daihatsu Terios. Máš 4x4 a kopu peňazí ti ostane vo vrecku ;-)
Avatar - Ozzman
28. 10. 2020 11:00
Re: Ecosport
Já je taky vídám sporadicky, o to víc jsem koukal, že na západě docela jezdí. Není jich sice tolik, jako v ČR skodovek, ale vidět jsou běžně.
28. 10. 2020 10:29
Re: Ecosport
Ani Eco, ani Sport. A najnovsie ani motor. Tazko hladat argument pre kupu takeho auta...
Avatar - SKAY
28. 10. 2020 09:41
Re: Ecosport
Tak v jižní americe jeto jedno znejprodavanejších aut asi mají jine požadavky a ceníky . Na eu Fusion to nenaváže..
Vst line senato jakštak dá koukat ale cena.