Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford Fiesta dostane novou příď a tříválce

David Bureš
Diskuze (40)
Současná generace malého modelu s modrým oválem ve znaku se prodává od roku 2008.

Ford chystá modernizaci modelu Fiesty. Hlavní změny budou dvě – svojí přídí se automobil přiblíží budoucí generaci Mondea, nabídku motorů rozšíří tříválec 1,0 EcoBoost. Podle některých zpráv se vůz představí na podzimním autosalonu v Los Angeles.

Tvary karoserie automobilu budou pokračovat v duchu „kinetického designu“. Hlavní novinku najdeme na přídi, kde se má objevit nová lichoběžníková maska chladiče. Ta nahradí současnou úzkou masku. Svým předkem se tak Fiesta bude nadmíru podobat aktuálnímu modelu Fusion, sourozenci budoucího Mondea.

Mezi nabízenými motory se objeví benzinový tříválec 1,0 EcoBoost. Ten je aktuálně v nabídce pro Focus, na podzim bude dostupný také pro B-Max, do konce roku obohatí ještě nabídku motorů pro C-Max a Grand C-Max.

ford spyphotos ford spyphotos

Podle dřívějších zpráv má tříválec nahradit prakticky všechny zážehové čtyřválce. Atmosférická verze s výkonem 60 kW má být náhradou za čtyřválce 1,25 Duratec (44 a 60 kW). Turbodmychadlem přeplňovaný 1,0 EcoBoost má potom nahradit silnější benzinové motory – ve verzi 74 kW vystřídá současný 1,4 Duratec (71 kW), silnější 88/92 kW dostane Fiesta místo 1,6 Ti-VCT (88 kW).

Je ale možné, že některý čtyřválcový motor nakonec zůstane v nabídce jako levnější alternativa modernímu tříválci.

Vrcholná Fiesta ST bude poháněna čtyřválcem 1,6 EcoBoost (132 kW). Tato verze se začne prodávat v příštím roce.

Příplatkovou výbavu s největší pravděpodobností obohatí multimediální systém Sync. Ten například umí po nehodě automaticky kontaktovat operátory záchranné služby.

David Bureš
Diskuze (40)
Avatar - PeterLuk
30. 8. 2012 11:47
Re: Ford
Ináč mne sa páči nový Ranger, podľa mňa je najkrajší vo svojej triede (medzi Hiluxom, Amarokom, L200, BT50). Ale ten navrhli v Austrálií.
Avatar - PeterLuk
30. 8. 2012 09:36
Re: Tříválec?
Sme v EÚ, takže sa to dá očakávať.
Avatar - Pekelná Micinka
30. 8. 2012 01:07
Re: Když tak čtu nadpis...
No, občas mě to také napadne. Ovšem ty si můžeš na cestu domů přivézt "něco" k dobru. Přeci jen, kde jinde by sis mohl vybrat lépe. Můžeš dohlédnout i jak ti jej nalodí. :-)
Avatar - Lonestarstate
30. 8. 2012 00:11
Re: Když tak čtu nadpis...
Ty jsi ale zlý! >:D

Jinak těch nových aut, co se mi designově líbí je rok od roku míň.... aspoň nebudu dlouho váhat při nákupu. :-)
Avatar - Pekelná Micinka
29. 8. 2012 23:18
Re: Facelift
Ono si stačí představit jiný gril a jinej spodek nárazníku, nic víc na tom vymejšlet nebudou.. [odkaz]