Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford Mustang možná dostane desetistupňový automat

Jan Mička
Diskuze (11)
Pokud se vyplní předpoklad serveru Automotive News, dostane nový Ford Mustang desetistupňový automat.

Zdá se to neuvěřitelné, ale možná to bude skutečně tak – Ford Mustang zřejmě dostane automatickou převodovku s deseti stupni. To by ostatně potvrzovalo naše domněnky, že Ford chce skutečně legendární muscle car přizpůsobit tvrdé legislativě Evropské unie (což plyne z nabídky čtyřválcových motorů EcoBoost) a „plnotučné“ verze do Evropy třeba jednou vůbec nedoveze. Nic ale zatím není potvrzeno.

Informace do jisté míry plynou ze zprávy, kterou má k dispozici server Automotive News. Podle něj totiž Ford pracuje na desetistupňovém automatu, který se později objeví ve větších modelech (pravděpodobně i mimo Evropu) a vozidlech Lincoln. To by se samozřejmě mohlo dotknout také Mustangu, který by tím pádem už nikdy nebyl jako dříve.

Informace každopádně nehovoří o tom, kdy by mohlo k instalaci automatu do Fordu Mustang dojít, a prý se v rámci inkriminované zprávy jednalo pouze o okrajovou záležitost. V nejbližších letech tedy s největší pravděpodobností zůstane všechno při starém, ač silněji neovlivněno tvrdými emisními předpisy.

Jan Mička
Diskuze (11)
22. 8. 2014 13:30
Re: 10 st
Jde o to, jestli je zrovna v tomto pripade navysovani stupnu ta spravna cesta. A uprimne - deseti stupnum od fordu tleskas, ale kdyby si v americe drzeli petistupnovy HDM, tak bys evropsky hon za stupni povazoval za smesny.
22. 8. 2014 09:57
Re: To je zase článek...
Mustang by tu měl být na konci Q1 2015...podle posledních informací to vypadá, že se zatím v ČR bude prodávat pouze v jednom jediném dealerství...
22. 8. 2014 09:18
Re: 10 st
Říkám si na co ? Obecně z pohledu spotřeby a efektivity, u nízkých objemů a hlavně pro městský provoz mi nejideálnější přijde bezestupňové řešení, které umožňuje motoru pracovat co nejefektivněji. U vozů s vyšším objemem, resp. výkonem a momentem se lze bez problémů pohybovat na 6ti stupních.
Ameriky by patřili mezi inovátory, resp. jen by následovali trend, který už lze nějakou dobu pozorovat.
A tím nechci shazovat US produkci, ale mířím právě na ten dle mne nesmyslný trend obecně což není "problém" jen US.
Avatar - CHerokee
21. 8. 2014 22:13
Re: 10 st
V době třístupňových automatů v Americe jim taky 6 muselo připadat šílené a zbytečné. Takže těžko hodnotit.
21. 8. 2014 21:45
Re: 10 st
10 stupnov?pytam sa sameho seba nie je to trosku vela?jedine ze by mysleli na to ze pravy sportak musi mat aj nejake tie stupne aj na spiatocke :-)