Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford Mustang Shelby GT350R jde ve stopách nového Shelby GT500

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)

Ford pro modelový rok 2020 provedl u modelu Mustang Shelby GT350R úpravy na podvozku a řízení, při nichž využil i poznatky a komponenty z vývoje Shelby GT500.

 

Ford Mustang Shelby GT350R sice již nebude v modelovém roce 2020 stát na vrcholu své modelové řady, ale i nadále má představovat špičkový sportovní automobil se zaměřením na okruhy, který vyniká svými výkony a jízdními vlastnostmi.

Pro další zdokonalení ovladatelnosti došlo na přepracování geometrie zavěšení předních kol a nové je i řízení, jehož dárcem se stala nová generace modelu Shelby GT500. Mezi novinky v oblasti techniky pak patří i nové nastavení elektrického posilovače řízení.

Ford Mustang Shelby GT350R má i pro modelový rok 2020 pod kapotou uložen atmosférický vidlicový osmiválec o objemu 5,2 litru, disponující nejvyšším výkonem 392 kW (533 k) a točivým momentem 582 N.m. Tyto hodnoty míří na kola zadní nápravy prostřednictvím šestistupňové manuální převodovky Tremec.

Ford pak nezapomíná připomenout, že Mustang Shelby GT350R má s ohledem na své zaměření odstraněna zadní sedadla a pro snížení hmotnosti využívá kola z uhlíkových vláken. Standardem je zde ve srovnání s provedením Shelby GT350 větší splitter pod přídí a výše usazené přítlačné křídlo na zádi.

Modely Shelby GT350 a GT350R pak se svými méně výkonnými sourozenci sdílejí pro modelový rok 2020 mimo jiné i rozhraní FordPass Connect, které majiteli umožní přes aplikaci ve smartphone komunikovat se svým vozem na dálku a také nové odstíny laků karoserie. Mezi ty patří zelená Grabber Lime a oranžová Twister Orange, odkazující na barvy ze sedmdesátých let a pak nové odstíny stříbrná Iconic Silver a červená Red Hot Metallic.

Ford sice představuje Mustang Shelby GT350R pro modelový rok 2020 již nyní, ale zákazníkům na severoamerickém trhu má být k dispozici až od začátku příštího roku.

Zdroj: Ford Motor Company

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)

Doporučujeme