Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford potvrdil, že představí nové Bronco na jaře roku 2020

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (5)

Ford oficiálně potvrdil, že na jaře roku 2020 představí očekávaný model, který ponese označení Bronco.

Ford již během autosalonu v Detroitu na začátku roku 2017 oficiálně potvrdil, že v roce 2020 opět zařadí do nabídky model, který ponese označení Bronco a bude podobně jako jeho jmenovci z dvacátého století vhodný pro jízdu v terénu.

Bronco má být koncipováno jako globální model, jehož základem se má stát žebřinový rám, který je určen pro terénní vozy a pick-upy. Podle dosavadních informací se má jednat o středně velké SUV, které bude nabízeno i na evropských trzích.

„Bronco bude nekompromisní vůz s pohonem všech kol pro milovníky dobrodružství, kteří se rádi vydávají daleko za hranice města,“ uvedl Joe Hinrichs, prezident Ford Motor Company pro Severní a Jižní Ameriku, již v roce 2017 v rámci autosalonu v Detroitu.

Video se připravuje ...

Ford se prozatím nevyjadřuje k technice či vzhledu nového modelu Bronco, ale již oficiálně potvrdil, že se jeho premiéra odehraje na jaře roku 2020. Spolu s touto informací pak bylo představeno nové logo pro připravované SUV.

Ford Bronco má podle starších neoficiálních zpráv zamířit nejen na severoamerický trh s přeplňovanými zážehovými motory z rodiny EcoBoost, v jejichž čele má stát čtyřválec o objemu 2,3 l a výkonu 201 kW (273 k). Tento motor má spolupracovat s desetistupňovou automatickou převodovkou.

Pro evropský a další trhy není vyloučeno použití vznětových motorů 2.0 EcoBlue a 3.2 TDCi, s nimiž je v současnosti nabízen pick-up Ranger. Do budoucna se pak hovoří i o hybridu a výkonném provedení Bronco Raptor, pod jehož kapotou může být i přeplňovaný 2.7 litrový motor V6, nebo atmosférická V8.

Ford Bronco se na severoamerickém trhu poprvé objevil jako malý off-road v roce 1966. Ten až v roce 1978 nahradilo stejnojmenné full-size SUV, sdílející techniku s velkými pick-upu řady F, které bylo nabízeno v celkem čtyřech generacích až do roku 1996, kdy jej nahradil ještě větší Expedition.

V letech 1983 až 1990 bylo v nabídce Bronco II, které s třídveřovou karoserií dlouhou 4,0 m v první a 4,1 m ve druhé generaci, zapadlo mezi kompaktní SUV a sdílelo techniku s tehdejším kompaktní pick-upem Ranger první severoamerické generace.

Zdroj: Ford Motor Company

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (5)

Doporučujeme

4. 11. 2019 14:37
Re: Explorer v ČR
Dufam,ze do CR a SR zavita aj Bronco.
Dokonaly dizajn auta podla mojho gusta.
4. 11. 2019 14:33
Re: pekny
Ano vo filme Rampage,ale bol to Ford Bronco Z concept a nie seriove Ford Bronco.
Avatar - Barrichello
4. 11. 2019 10:59
Explorer v ČR
a do ČR se právě vrátil Explorer. Takže už tu budou dva severomaerické Fordy (Mustang a Explorer) a defakto se dá počítat i Edge, ale ten je bohužel jen s naftou. Poloofiko se se pak vozí ještě pikapy řady F
4. 11. 2019 10:30
pekny
Nehral ten novej Bronco uz v nejakym filmu s The Rockem?