Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford má nové jméno pro tvrďáky do terénu. A nebude první, kdo jej použije

Stanislav Kolman
Diskuze (1)

Modrý ovál si nechal zaregistrovat název Black Diamond, který by se měl v budoucnu objevit na vozech, pro něž je terén druhým domovem. S tímto jménem přitom nepřichází první.

Automobilka Ford pilně pracuje na novém terénním modelu Bronco, který má představovat konkurenci pro Jeep Wrangler. Aby ale modrý ovál uspěl, nejspíše se nespokojí jen se standardní verzí. Chce totiž útočit i na Wrangler Rubicon, tedy variantu, která se neztratí ani v tom nejnáročnějším terénu. A právě takový vůz by se mohl jmenovat Ford Bronco Black Diamond.

Označení Black Diamond si Ford před časem nechal zaregistrovat. Pokud takový štítek skutečně použije na svých autech, nebude první americkou značkou. Tou byl totiž Chevrolet, který se edicí Black Diamond v roce 2013 loučil s modelem Avalanche. Dnes si ale Chevy tento název nijak nenárokuje a Ford jej tedy může vesele použít.

V nedávných dnech si Ford nechal zaregistrovat několik označení pro nové Bronco – Bronco Outer Banks, Bronco Big Bend či Bronco Sport. V případě Black Diamond je to ale trochu jinak, jelikož se ochranná známka neváže ke konkrétnímu modelu, ale zůstává samostatná. Není tedy vyloučeno, že se postupem času objeví i na dalších produktech, kupříkladu pick-upech. Stát se ale může rovněž to, že modrý ovál název zaregistrovaný má, ale nakonec jej nepoužije vůbec. Nechme se překvapit.

Stanislav Kolman
Diskuze (1)

Doporučujeme