Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford představuje závodní Shelby GT350R-C

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Podobně jako předchozí generace Fordu Mustang i ta současná se dočkala verze určené čistě na závodní okruhy.

Ford společně s Multimatic Motorsports připravil pro šampionát 2015 IMSA Continental Tire SportsCar Challenge zcela nový Shelby GT350R-C. Ten je samozřejmě odvozen od modelu Shelby GT350R schváleného pro běžný silniční provoz.

Shelby GT350R-C má pod kapotou stejně jako výchozí sériový model uložen atmosférický osmiválec o objemu 5,2 litru s plochou klikovou hřídelí.

K výkonům pohonné jednotky závodního vozu se Ford prozatím nevyjadřuje, ale nedávno oficiálně potvrdil, že Shelby GT350R disponuje výkonem 392 kW (533 k) a točivým momentem 580 N.m.

Závodní Shelby GT350R-C se od sériových modelů odlišuje především přepracovaným podvozkem s novými pružinami i stabilizátory, stavitelnými tlumiči, nižší světlou výškou a odlišnými kulovými klouby.

První ostré nasazení čeká Shelby GT350R-C během závodů série 2015 IMSA Continental Tire Sportscar Challenge ve Watkins Glen o víkendu 27. a 28. června letošního roku.

Prvním týmem, který dostane nový závodní Ford k dispozici je již zmiňovaný Multimatic Motorsports a piloty novinky se stanou Billy Johnson, Scott Maxwell, Austin Cindric a Jade Buford.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)