Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford Tourneo Connect Active přichází. Terénní verzi dostala další osobní dodávka

David Bureš
Diskuze (7)

Ford postupně rozšiřuje nabídku zvýšených oplastovaných modelů s přídomkem Active, a to i v oblasti užitkových modelů.

Bytelný vzhled je dnes mezi zákazníky hodně populární, a tak se vedle samotných SUV rozšiřuje také nabídka aut, která se jejich vzhledem inspirovala. Expanduje tak portfolio různě zvýšených a oplastovaných kombíků (Toyota Corolla Trek), hatchbacků (Kia Picanto X-Line), ale třeba i sedanů (Lada Vesta Cross). Ford ale nyní takové varianty uvádí také ve světě užitkových automobilů.

Minulý měsíc tak debutoval model nazvaný Ford Tourneo Custom Active, kterého nyní doplňuje i menší bratr, Ford Tourneo Connect Active. Oba navíc jsou dostupné i jako ryze užitkové modely, v podobě verzí Transit Custom Active, respektive Transit Connect Active.

„Naše modely Active se staly hitem u řidičů, kteří potřebují občas zavítat mimo zpevněné cesty a chtějí mít jistotu, že to jejich vůz zvládne. Nezáleží na tom, jestli jde o práci nebo zábavu,“ říká k uvedení novinek Hans Schep, ředitel divize užitkových vozů ve Ford of Europe.

Tourneo Connect Active i Transit Connect Active se na první pohled liší ochrannými prvky ve spodních částech vozu vpředu i vzadu, které doplňují přídavné ochranné prvky pomáhající předcházet poškození laku například od větví nebo při manipulaci s pracovním vybavením v blízkosti vozu. Specifická je rovněž maska chladiče nebo 17" kola kombinující leštěnou část s kontrastními tmavými detaily.

Video se připravuje ...

Jen o stylistických prvcích to ale není. Oba vozy těží ze zvýšení světlé výšky o 24 mm vpředu a o 9 mm vzadu, což jim umožňuje bezpečně překonávat větší nerovnosti typu výmolů, vyjetých kolejí či přirozených terénních vln mimo zpevněné komunikace. Komu by to pak nestačilo, může si vozidlo vybavit mechanickým samosvorným diferenciálem, vyvinutým ve spolupráci se specializovanou společností Quaife. Dostupný bude pro vozy s manuální převodovkou.

Uvnitř pak najdeme specifické potahy sedadel s modrými kontrastními detaily, stejně jako kovové lišty s nápisem Active, předcházející riziku poškození laku při nastupování a vystupování. K sériové výbavě pak patří rovněž střešní ližiny pro přepravu rozměrných nákladů typu nosičů jízdních kol, kánoí či pracovního vybavení.

Video se připravuje ...

Ford navíc zdůrazňuje, že terénní varianta nijak neomezila přepravní kapacitu tohoto vozidla. Nákladový prostor má dle zvolené délky rozvoru náprav nadále objem 2,9 nebo 3,6 m3.

Objednávky na tyto nové varianty bude možné přijímat již brzy s tím, že první vozy budou zákazníkům dodány na konci roku. Nabídka počítá výhradně s turbodieselem 1.5 EcoBlue ve verzi s 88 kW, který bude možné pořídit s šestistupňovým manuálem, nebo osmistupňovým automatem.

Ford modely Active ale nabízí také ve světě osobních aut. Dnes je toto provedení dostupné jak pro malý hatchback Fiesta, tak pro kompaktní model Focus.

David Bureš
Diskuze (7)

Doporučujeme

Avatar - speedfred
22. 7. 2020 06:22
Re: 4x4
Samozrejme že s tvojou mentálnou vyspelosťou by si nedokázal ani nič rozumné vymyslieť.
Bez nejakých vlastných skúsenosti iba opakuješ blbosti.
21. 7. 2020 22:37
Re: 4x4
Žiadnym
Avatar - xxc
21. 7. 2020 19:49
Re: 4x4
Ja som tu hlasku nevymyslel, vychadza zo skusenosti ludi. To len ako pripomienka vyssie diskuterovi, ktory sniva o rodinnych vyletoch s Fordom :-)
21. 7. 2020 19:14
Re: 4x4
Sorry, ale tohle muze napsat fakt jenom blbec, co Forda nikdy nemel. Ta hlaska uz je fakt trapna.
Avatar - xxc
21. 7. 2020 18:34
Re: 4x4
Áno, ale fordom tam, vlakom naspäť :-)