Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Fotograf Marian Chytka o zákulisí Dakaru: Pět tisíc fotek denně!

Michal Štěpanovský
Diskuze (0)

Světově uznávaný motoristický fotograf Marian Chytka má za sebou dvanáctou Rallye Dakar. Letos fotil s desetičlenným týmem MCH Photo pro sedmdesát jezdců či posádek včetně továrních týmů Toyota, Audi nebo motocyklovou stáj Honda.

V exkluzivním rozhovoru se dozvíte, kolik fotografií denně zpracovával, co ho s kolegy na trati potkalo, jak hodnotí výsledky Čechů a s kým kamarádí.

Kolik jste letos najezdili kilometrů?

Okolo sedmi tisíc. V harmonogramu bylo několik okružních etap, kdy se účastníci vraceli do místa startu. Nemuseli jsme tolik jezdit. Jinak jsme se pohybovali po normálních silnicích a odbočovali do terénu na zajímavá místa.

Byl jich z vašeho pohledu dostatek?

Hezké fotky potřebují správné světlo. Toho moc nebylo a krajina vypadala zašedle. Duny byly často mokré a moc se neprášilo, což fotce ubírá na atraktivitě. Při výběru míst to byl neustálý boj s organizátory, na jejichž informacích jsme byli závislí. Občas jsme večer viděli záběry z lepších míst, než nám říkali. Slibovali nápravu, nikdy to však neudělali.

Video se připravuje ...

Jaké okamžiky byste označil pro vás za klíčové?

K prvnímu došlo ve chvíli, kdy jsme vyjeli z lodi. V jednom z aut přestal fungovat otáčkoměr a začala svítit kontrolka turba. Naštěstí máme ještě samostatný budík na turbo. Takže jsme věděli, že je všechno v pořádku.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

Michal Štěpanovský
Diskuze (0)

Doporučujeme