Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Frankfurt: Chrysler 300C Concept Touring

Ladislav Čermák
Diskuze (32)
Krátce po globalisticky střiženém sedanu 300C Sedan Concept, představeném na International Auto Show letos v New Yorku, přichází koncept verze kombi, která podpoří mohutnou ofenzívu značky na evropském trhu.

Krátce po globalisticky střiženém sedanu 300C Sedan Concept, představeném na International Auto Show letos v New Yorku, přichází koncept verze kombi, která podpoří mohutnou ofenzívu značky na evropském trhu. Statistiky totiž praví, že v segmentu „E“, do kterého obě novinky míří, se 40% zákazníků rozhoduje právě pro objemnější pětidveřovou variantu. Porážet zavedenou konkurenci by měl pomoci pohon všech kol, propracovaná konstrukce podvozku i prostorná karoserie a důraz na komfort. Podkreslit image novinky by měly i odkazy na legendární Chryslery „letter series“ z padesátých let, v první řadě renesance slavného osmiválce 5,7 l HEMI®, samozřejmě po 30ti letech odpočinku náležitě rekonstruovaného. Díky němu patří 300 C k nejúspornějším a nejvýkonnějším automobilům ve třídě.

Na IAA Touring oslaví svou světovou premiéru bok po boku Sedanu, který si zároveň odbude evropský debut. Na mimoamerických trzích se na pokračovatele 300´s series můžeme těšit v průběhu příštího roku.

Ladislav Čermák
Diskuze (32)