Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Google Mapy zřejmě zatočí s komplikovaným placením u veřejných nabíječek

Ondřej Mára
Diskuze (19)

Populární aplikace Google Mapy by mohla v budoucnu zatočit s otravným problémem při využívání veřejných nabíjecích stanic různých provozovatelů.

Být v dnešní době vlastníkem elektromobilu už nemusí být takové peklo, jako před pár lety. Náklady na provoz a údržby by měly být minimální, v Praze zaparkujete zdarma a nabíječky rostou jak houby po dešti. Jenže hledání a placení u veřejných nabíječek bývá často zbytečně chaotické a komplikované, s čímž by měla pomoci připravovaná aktualizace Google Map.

Pokud totiž často využíváte veřejné nabíječky různých provozovatelů, potřebujete k placení různé mobilní aplikace nebo čipy. V jedné z příštích aktualizací Google Map by se však mohla objevit nová funkce, díky které budete moci přes mobilní telefon zaplatit u veřejných nabíječek různých provozovatelů.

Tato informace se objevila na webu XDA-Developers, který čerpá z informací vytěžených z kódu aplikace Google Mapy ve verzi 10.30. Web navíc upozorňuje na další úsek kódu, který naznačuje možnost vytvoření „profilu“ přímo pro konkrétní elektromobil. Aplikace by tak mohla vyhledávat nabíječky s konkrétním nabíjecím portem.

Google tak naváže na aktualizaci map z konce minulého roku, díky kterým umí aplikace Google Mapy zobrazovat kromě klasického navádění k nabíječkám i maximální nabíjecí výkon, typ nabízených konektorů nebo aktuální obsazenost jednotlivých nabíjecích portů. Funkce je však zatím omezena pouze na některé poskytovatele nabíječek a některé trhy.  A v Česku zatím máme smůlu.

Nová funkce placení u nabíječek přímo z aplikace by se podle XDA-Developers mohla objevit v aplikaci Google Maps již koncem roku a to tradičně nejprve v USA a Velké Británii.

Ondřej Mára
Diskuze (19)

Doporučujeme

Avatar - Barrichello
26. 11. 2019 10:43
Re: Servis EV bude velice drahý ...
Kašpare, ty lopaty tu naopak chybí neb každý pitomec s dírou v pr*eli šel študovat VŠ a tak dneska kvalitní řemeslník má víc než ten vysokošolák. Můj známý elektrikář má práci an 3 měsíce dopředu a čistý měšíční příjem v rozmezí 42-58 000 Kč!!!
Podobně jsou na tom instalatéři, pokrývači, automechanici, betonáří atd

Takže je nutné importovat lopaty z Ukrajiny, Ruska, Bulharska, Rumunska a pak oblíbené migrační nemakačenka z Afriky a Asie.
Avatar - Barrichello
26. 11. 2019 10:39
Re: Servis EV bude velice drahý ...
Hlavně že bude muset mít karanténní místnost každý dealer a že vyhořelé vraky elektromobilů na západě nikdo enchce do likvidace. TO JE EKO :-) :-)
Avatar - Jerry.Gunman
25. 11. 2019 22:56
Re: Servis EV bude velice drahý ...
Ono se říká, že kdo s čím zachází, s tím také schází... A tak dlouho budeš kopati do zadků jiných, až bude jednou nakopáno i tobě :)

Tak povídej und přehánej, co jsi tedy v té době dělal?
Avatar - Zetti
25. 11. 2019 19:16
Re: Servis EV bude velice drahý ...
Ty si vtipalek. Ja patril k tem co ty nemakancenky kopal do zadku aby makali. Ne to byl vtip, delali v ukolu.
Avatar - Jerry.Gunman
25. 11. 2019 19:01
Re: Servis EV bude velice drahý ...
A tys tehdáž patřil mezi které? Mezi nemakačenka v zamaštěných montérkách, co z osmihodinové šichty proseděli 4 hodiny v hospodě - a nebo mezi "podnikatele", kteří nakonec byli rádi, když neskončili pod Žďákovským mostem nebo na vozíčku?