Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Grafik přichází s představou nové Škody Kodiaq. Vize už odráží nový designový směr

Jan Zajíc
Diskuze (19)

Škoda už dnes večer představí koncept Vision 7S, který má poodhalit nejbližší budoucnost značky.

Již nyní víme, že Vision 7S bude sedmimístným SUV a že takřka jistě dorazí s elektrickým pohonem. Důležitý je však také jeho design, studie totiž poprvé odhalí nový designový jazyk značky.

A protože už jsme si mohli prohlédnout první ilustrace konceptu, můžeme tak trochu předpokládat, co nový směr nabídne. Právě z těchto poznatků vyšel grafik webu Kolesa, který si zkusil představit, jak bude vypadat příští generace Škody Kodiaq.

Do svého návrhu už tedy zapracoval designové prvky a detaily z prvních skic konceptu Vision 7S. Všimnout si můžeme výrazně odlišné přídě, jež zaujme zejména přepracovanou maskou, na níž navazují úzké světlomety mající na starost denní svícení. Doplňují je "hlavní" světla, nově uspořádaná vertikálně ve dvou řadách. Nové řešení přichází s tvarem písmene T.

Podobný přístup se uplatňuje vzadu, i zde narazíme na světla ve tvaru písmene T. Při pohledu na boční partie zaujmou zapuštěné kliky a zajímavě vyhlíží také nová linie táhnoucí se na bocích.

Video se připravuje ...

Škoda Kodiaq se světu představila v září roku 2016, loni v dubnu prošla modernizací. Pokud budeme předpokládat tradiční životní cyklus trvající sedm osm let, mohla by druhá generace, pokud vznikne, dorazit v roce 2023, možná 2024.

Jan Zajíc
Diskuze (19)

Doporučujeme

30. 8. 2022 17:06
Maska
Design je vždy subjektivní záležitost, ale jestli nové škodovky budou mít takovýhle styl plus mínus dalších deset let, tak si minimálně takhle dlouho další škodovku nekoupím, což mě trošku mrzí. Moje současná Yetina má už aktuálně 7 a lehce po něčem novém pokukuji, ale tenhle styl se mi fakt nelibí.

Doufám, že se grafik hodně sekl.
Avatar - Barry Lyndon
30. 8. 2022 14:50
Re: Vážně by se takový předek...
Uvidíme, ale ve srovnání se strašidelným vypíčeným a zcela fejkovým rypákem Enyaqu to horší být nemůže...
30. 8. 2022 14:04
Re: Vážně by se takový předek...
Vzhlad je jeho najmensi problem. Jeden nam stoji na zahrade a mali by skor zapracovat na kvalite spracovania a materialoch v interiery. Je na tom horsie, ako o polovicu lacnejsi golf 7. Pri sucastnom santa fe je to chudobny pribuzdny. O triedu horsi interier.
Avatar - Ja Prvni 123
30. 8. 2022 13:59
Re: Porad je to obluda.
Jasne.
Proto rikam, ze treba po faceliftu prokoukne.
:-)
30. 8. 2022 13:14
Vážně by se takový předek...
...mohl většině potenciálních zákazníků líbit? Já se obávám, že nikoliv... :-( :no: