Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda Vision 7S poprvé odhaluje exteriér! Co říkáte na nový designový jazyk?

Ondřej Mára
Diskuze (41)

Po dvou ukázkách kabiny dnes mladoboleslavská automobilka zveřejnila první skici exteriéru. Jak se vám líbí?

Nový koncept automobilky Škoda, který nás hned napoprvé překvapil nevšedním pojetím až sedmimístné kabiny, poprvé ukazuje také exteriér. Dle očekávání se jedná o mohutné SUV, které přinese zcela nové designové prvky.

Začít můžeme od nově navržené mohutné přídě, která zaujme například výrazně širší a plošší uzavřenou maskou – naznačující čistě elektrický pohon. Světlomety, nově uspořádané vertikálně ve dvou řadách, jsou navíc posunuty více do boků.

V jejich spodní části můžeme vidět náznak propojení napříč maskou, zatímco nahoře je tenká a linka denního svícení, táhnoucí se od masky až do blatníků. Novinka tak vytváří zcela nový světelný podpis ve tvaru písmene T.

Kapota svými tvary odkazuje na současný designový styl značky, přední nárazník s výrazným černým lemováním však překvapuje nevšedně pojatými nasávacími otvory. Ty mají podobu sedmi vertikálních pruhů, přičemž prostřední je zvýrazněn oranžovým segmentem. Ve spodní části pak vidíme hliníkový náznak ochrany nárazníku a podvozku.

Video se připravuje ...

Při pohledu z profilu koncept zaujme výrazným sklonem čelního skla, bohatým prosklením nebo tradičně obrovskými koly, jejichž tvar by měl být aerodynamicky optimalizován. Za pozornost ovšem stojí i zapuštění kliky v karoserii, naznačující tzv. sebevražedné dveře pro zadní cestující. Jako správné SUV je navíc koncept Vision 7S vybaven oplastováním lemů a prahů.

Pohled na záď odhaluje zrcátka ve tvaru písmene T a nový typ zadních svítilen. Ty jsou opět vertikálně rozděleny do dvou segmentů, nad kterými je tenká horizontální linka, opět vytvářející světelný podpis ve tvaru písmene T. Světla nicméně nejsou propojena osvětlenou linkou, ačkoliv i zde je náznak propojení černým plastem po linii nárazníku.

I zadní nárazník je mohutný, oplastovaný a znovu se setkáváme se sedmi vertikálními otvory, přičemž prostřední je opět zvýrazněn oranžovým segmentem.

Podle tiskové zprávy by měl nový designový jazyk značky navazovat na její známé hodnoty, jako je robustní vzhled, funkčnost a autentičnost. Důraz měl být kladen na velkorysý prostor, udržitelné materiály a aerodynamicky efektivní tvary.

Dodejme, že světová premiéra konceptu Škoda Vision 7S je naplánována na 30. srpna. V komentářích nám už ale nyní můžete dát vědět, jak na vás mladoboleslavská novinka působí a co si o ní myslíte.

Ondřej Mára
Diskuze (41)

Doporučujeme

24. 8. 2022 07:00
Re: EV krizenec se snahou o aerodynamiku
potrefeny husy zakejhaly
23. 8. 2022 19:55
Re: EV krizenec se snahou o aerodynamiku
Přesně tak. :-) :yes:
23. 8. 2022 19:54
Re: Polovina
A současná i minulá Fabka a Karoq, design Scaly je přece jen o něco slabší. :-)
23. 8. 2022 19:52
Re: Ubohé
A co teprve ten současný, to je "fešák" doslova k zblití. :-[] :no:
23. 8. 2022 18:55
Re: Polovina
Súhlas.