Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Great Wall Cannon Baja Snake chce být čínským Raptorem, něco mu ale chybí

Ondřej Mára
Diskuze (1)

Populární čínský pick-up prošel výraznou úpravou, na které se podílela i známá společnost Shelby.

Čínská automobilka Great Wall Motor (GWM) představila během právě probíhajícího autosalonu v Šanghaji hardcore verzi svého populárního pick-upu Cannon, na jejímž vzniku se měla podílet i legendární americká společnost Shelby. Nový GWM Baja Snake by se pak měl stát čínskou alternativou populárního Fordu Ranger Raptor.

Společnost Shelby měla k vývoji modelu Baja Snake přispět především v oblasti podvozku, který je o 51 mm vyšší a navíc dostal nové tlumiče Fox Racing. Mělo by se přitom jednat o tlumiče nabízející až 14 nastavení tuhosti, které dostávají i americké Fordy Ranger Raptor nebo F-150 Raptor,

Na snímcích můžeme vidět také přidanou ochranu podvozku nebo terénní pneumatiky Toyo, obuté do terénních paprskových kol. Automobilka také přidala vytažené a černě lakované plastové podběhy, černé nášlapy nebo černě lakované pevnostní nárazníky.

Zcela nová je maska chladiče, která zaujme svými nevšedními tvary, nebo kapota, v jejíž přední části jsou umístěny dva nasávací otvory. Po pravém A-sloupku je vyvedeno zvýšené sání a korba dostala speciální nástavbu se spoilerem, která podtrhuje sportovnost vozu. Přímo na korbě jsou navíc umístěny dvě náhradní pneumatiky.

Interiér zůstal víceméně standardní, nabídne však čalounění kůží v kombinaci s alcantarovými doplňky na sedadlech, palubní desce i ve výplni dveří. Volant, sedadla a další povrchy interiéru by navíc mělo trochu rozjasnit kontrastní prošívání oranžovou nití.

Pokud přimhouříme oči nad podivnou maskou, pak vypadá GWM Baja Snake celkem zajímavě. Je však škoda, že motorový prostor zůstal nedotčen. Sportovně laděný pick-up je totiž osazen standardním oturbeným 2,0litrovým benzínovým  čtyřválcem v kombinaci s osmistupňovou automatickou převodovkou, který posílá na všechna kola nejvyšší výkon 140 kW a maximálně 360 N.m točivého momentu.

GWM Baja Snake je navzdory divokému vzhledu skutečným produkčním vozem, který by se měl objevit minimálně na čínském trhu, kde bude nabízen jako speciální limitovaná edice. Již nyní se však mluví o možném vývozu i na další trhy, včetně australského. Tato informace však zatím nebyla potvrzena.

Ondřej Mára
Diskuze (1)

Doporučujeme

21. 4. 2021 08:15
Ma Great Wall vůbec designera?
Design tohoto výtvoru je v duchu "jak pejsek a kočička dělali dort", jednou větou "dost hrůza" :-[]