Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Harley-Davidson letos představí dvě revoluční novinky. Dojde i na enduro

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)

Harley-Davidson se připravuje na uvedení zcela nových modelů a během roku 2020 se máme dočkat dvojice, s níž severoamerický výrobce vstoupí do pro něj zcela nových segmentů trhu s novými motocykly.

Harley-Davidson o svých plánech do budoucna v minulosti prakticky nemluvil a už vůbec ne, v rozmezí celé řady let, jak učinil na konci července roku 2018. Tehdy nejvyšší vedení slavné motocyklové značky představilo plány do budoucna a strategii pojmenovanou „Nové směry pro Harley-Davidson“.

Součástí této strategie jsou samozřejmě i nové modely, z nichž některé byly prezentovány již v červenci roku 2018. Mezi tyto novinky představené ve formě prototypů patří i dvojice Streetfighter 975 a Pan America 1250. Tyto dva modely mají podle oficiálních materiálů severoamerické značky zamířit na trh v roce 2020.

Harley-Davidson již při představení prototypů uvedl, že sériová provedení se od nich mohou lišit. Rozdíly ovšem nemají být příliš velké, což naznačuje i samotný výrobce. V případě stroje s označením Streetfighter 975 se mezi největší změny řadí držák registrační značky, který nese i směrová světla a prototyp jím vybaven nebyl.

Na trh pak má tento motocykl zamířit pod jménem Bronx s novým kapalinou chlazeným vidlicovým dvouválcem až ve druhé polovině roku 2020. Motor s označením Revolution Max má z objemu 975 kubických centimetrů poskytovat nejvyšší výkon přes 85 kW (115 k) a točivý moment více než 95 N.m.

Harley-Davidson Pan America se stane prvním zástupcem své značky mezi cestovními endury. V případě tohoto modelu bude kapalinou chlazený vidlicový dvouválec Revolution Max disponovat objemem 1250 kubických centimetrů. Tato verze nového motoru má nabízet výkon přes 107 kW (145 k) a točivý moment více než 120 N.m. Na trh má být tento model uveden letos, ale v provedení pro modelový rok 2021.

Zdroj: Harley-Davidson, RideApart

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)

Doporučujeme

27. 2. 2020 20:09
Re: jsem na to zvědavý
Tak na to fakt zvědavý nejsem. Byť nejsem absolutně příznivec této značky, myslím že odklon od tradic se jim vymstí. Copak nějaký Harikář je zvědavý na HD elektromotorku či enduro? Jediné, co kdy na HD stálo opravdu za to, byl zvuk. Jenom zvuk. Vše ostatní stojí za starou bačkoru a nechtěl bychj to ani za půl darma. Svobody, krásného a pohodového svezení si užiju mnohem lépe na mém čtvrt století starém a poctivém klasickém japonci dost a dost. :yes:
Avatar - kari.laz
27. 2. 2020 12:38
jsem na to zvědavý
Jak se jim to povede.
Obzvláště na to enduro. Vzhledem k tomu, kolik zavedených "endurových" značek tu je, bude hodně záležet na tom, jak dobrý jejich model bude. Přeci jen tu jsou modely na jako KTM 1290 Advanture, BMW GS, Africa 1100, Triumph Tiger a další. Jsem hodně zvědavý na živé setkání a případné jízdní dojmy.