Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Hennessey vstupuje do světa elektromobilů a pouští se do ladění Porsche Taycan

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)

Hennessey Performance Engineering se zařadí mezi první úpravce Porsche Taycan a novinka německé značky se stane prvním elektromobilem, jemuž tato texaská firma bude věnovat pozornost.

Porsche začátkem září letošního roku oficiálně odhalilo model Taycan, který představuje první sériově vyráběný elektromobil německé značky. Výstavní premiéra se odehrála jen o několik dnů později během autosalonu ve Frankfurtu nad Mohanem.

Na trh míří první elektromobil značky Porsche nejprve ve dvou variantách, Taycan Turbo S a Taycan Turbo, přičemž obě patří k tomu nejvýkonnějšímu, co kdy automobilka nabízela ve svém portfoliu produkčních vozů.

Porsche Taycan Turbo S nabídne výkon až 560 kW (761 k) a model Taycan Turbo pak má disponovat výkonem 500 kW (680 k). Akceleraci z 0 na 100 km/h výkonnější Turbo S zvládne v čase 2,8 sekundy, zatímco Turbo je o 0,4 sekundy pomalejší. Maximální rychlost obou strojů je omezena na 260 km/h.

Hennessey Performance Engineering v posledních letech rozšířil svou nabídku úprav od sportovních vozů přes sedany až k SUV a pick-upům. Dalším krokem je vstup do světa elektromobilů.

John Hennessey, zakladatel a generální ředitel Hennessey Performance Engineering, v oficiálním tiskovém prohlášení své společnosti uvedl, že Porsche Taycan je tou správnou platformou pro první úpravy elektromobilů. Zpočátku se chce zaměřit na jednodušší úpravy v podobě kol, pneumatik, agresivnější design nárazníků nebo změny čalounění a obložení v interiéru. Následně se uvidí, co by mohlo být možné, v oblasti výkonů pohonného systému.

Hennessey Performance Engineering plánuje zahájení prací na vývoji možných úprav Porsche Taycan po zahájení jeho dodávek na severoamerický trh v roce 2020. John Hennessey dodává, že téměř všichni zákazníci jeho společnosti preferují výkonné spalovací motory, ale někteří z nich rozšiřují své sbírky o elektromobily, které využívají v každodenním provozu a právě jím chce vyjít vstříc s úpravami Porsche Taycan.  

Zdroj: Hennessey Performance Engineering

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)

Doporučujeme