Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Hodně muziky za málo peněz: Nový Mustang od Saleenu je silnější a levnější než Dark Horse

Lukáš Volšický
Diskuze (0)

Pokud jste očekávali, že první americký profesionální tuning pro nejnovější osmiválcový Mustang představí Shelby, jste na omylu. Prvenství se povedlo uzmout konkurenčnímu tunerovi Saleen, který představuje Mustang GT s vyšším výkonem a zachovanou spotřebou benzinu.

Nový Ford Mustang se už brzy začne objevovat i na evropských silnicích a v domácí Americe se konečně představuje i s prvním profesionálním tuningem. Vůbec prvními specialisty, kdo se na nejnovější generaci S650 pořádně podívali, byli technici tuningové značky Saleen, založené automobilovým závodníkem Stevem Saleenem. Nový tuning Mustangu je zajímavý zejména faktem, že nabízí hodně muziky za málo peněz.

Novinka se oficiálně jmenuje White Label a zakládá na nejmodernějším osmiválcovém Mustangu. Na první pohled sice nevypadá nijak radikálně, ale to nemusí být na škodu. Nepochybně existují potenciální zákazníky s vkusem pro elegantní kupé s hrubiánskou silou pod kapotou. Hlavně vedle továrního Mustangu Dark Horse je White Label s novou kapotou a vylepšenou aerodynamikou docela diskrétní. Asi nejnápadnějším novým prvkem je výrazné zadní křídlo.

Zásadní je u nejnovějšího tuningu Mustangu od Saleenu zesílení stáda zdivočelých koní pod kapotou. Standardní Mustang GT s atmosférickým pětilitrovým osmiválcem Coyote pro americký trh disponuje maximálními 480 koňmi. Nový Saleen White Label se pyšní zvýšením výkonu na 510 koní, díky čemuž je o 10 koní výkonnější než Fordům Mustang Dark Horse, zatím nejsilnější tovární specifikace.

Video se připravuje ...

Saleen současně dodává, že osmiválec s novým naladěním si zachovává původní spotřebu paliva, kdyby vás náhodou zajímala. Tuner k silnějšímu pětilitru přidává i nový sportovní podvozek Gen 5 Racecraft, nové brzdy vlastní výroby a stylová pětipaprsková kola. Ty jsou obuta do pneumatik s elegantním bílým proužkem a celek vypadá opravdu senzačně! A na čelním skle nechybí ani typický nápis Saleen.

Tuněři prodávají nový Mustang White Label se základní cenou 61.990 amerických dolarů, díky čemuž je nepatrně levnější než tovární Mustang Dark Horse začínající od 62.150 dolarů. Saleen navíc slibuje, že už brzy představí i ještě výkonnější specifikace Yellow Label o 745 koních a Black Label o 800 koních.

Lukáš Volšický
Diskuze (0)

Doporučujeme