Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Hofele-Design Audi A5: Pozor, klamu tělem

Roman Daněk
Diskuze (9)
Tuner Hofele-Design přistoupil k úpravě Audi A5 trochu svérázným způsobem. Modifikovaná karosérie svými tvary připomíná supersportovní model Audi R8. Tuner nezapomněl ani na tuning motoru.

Tuner Hofele-Design se na našich stránkách objevuje poprvé, ale věřím, že řadu čtenářů zaujme netradičním paketem pro Audi A5. Ladičská firma kompletně přepracovala masku a záď vozu, takže A5 po úpravách připomíná supersportovní Audi R8. Pro vyváženost celkového dojmu byly vyměněny i boční prahy, v blatnících jsou 20palcová kola s pneumatikami o šířce 255 mm a na zádi je dvojice chromovaných oválných koncovek výfukového systému.

Nezůstalo jen u optického paketu, změny se odehrály i pod kapotou vozu. Hofele-Design modifikoval naftový šestiválec o objemu 3,0 TDI, který má v sériové verzi 176 kW (240 k) a 500 Nm. Po adresných zásazích má motor výkon 206 kW (280 k) a maximální točivý moment povyskočil na 580 Nm. K silnějšímu agregátu bylo přizpůsobeno naladění podvozku a nové tužší odpružení může snížit na přání zákazníka světlou výšku až o 40 mm.

Tip: Srovnejte tuning Audi A5 od firmy Hofele-Design s modifikací od tunera ABT.

Roman Daněk
Diskuze (9)
Avatar - Ruffi
8. 9. 2007 10:12
pekne
Podla mna je to fajn a aj tie kritizovane zadne "prieduchy" mi tam nepridu vylozene spatne.Ale R8 je len jedna.
Avatar - CountachSV
7. 9. 2007 12:58
blekota
tak to je ošklivý káče. Nechápu jak někdo může na auto, který staví na jednoduchosti a elegantnosti svých linií, nasázet miliony žeber a průduchů. Fakt blbost :-!
Avatar - Chuck Norris
7. 9. 2007 11:59
Re: zadní "prduchy"
hyzdí to to auto... nechápu snahy některejch "profi" tunerů o to aby některý auto vypadala jako jiný...