Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Honda Civic: Nová generace pro Evropu se ukazuje!

David Bureš
Diskuze (60)
Desátá generace civicu se už za oceánem prodává ve formě sedanu a kupé. Nyní přichází čas na odhalení hatchbacku pro Evropu.

Honda na trh postupně uvádí na trh desátou generaci kompaktního modelu civic. Loni se jako první představil sedan, o pár měsíců později následovalo i kupé, v obou případech modely určené hlavně pro severoamerický trh. Nyní nastává čas na verzi dle evropských preferencí – pětidveřový hatchback.

Civic desáté generace se ve formě pětidveřového hatchbacku světu poprvé představí na nadcházejícím autosalonu v Paříži. Prozatím automobilka na jeho debut láká prvním snímkem auta, na němž je vidět detail jeho koncových světel.

My už ale máme dobrou představu, jak bude nový civic vypadat. Automobil vzejde z prototypu představeného na jarním ženevském autosalonu, který podle svých autorů vypadá stejně jako sériové auto. Americké zastoupení Hondy pak tato slova potvrdila tím, že nedávno zveřejnilo fotografie pětidveřového civicu desáté generace v americké specifikaci (viz galerie). Přestože nějaké rozdíly mezi oběma provedeními budou (třeba ve výbavě), základ bude shodný. To znamená 4,5 metru dlouhou karoserii a dynamickou siluetu.

Nový pětidveřový hatchback se na evropských trzích začne prodávat na začátku roku 2017. V příštím roce bude v kontinentální Evropě zahájen také prodej nového sedanu, který se pro evropské trhy bude vyrábět v Turecku.

Bližší informace o autě zatím neznáme. Z dřívějších vyjádření však vyplývá, že nabídka motorů bude v Evropě zahrnovat výhradně přeplňované agregáty. Mezi nimi bude vedle čtyřválce 1.5 VTEC Turbo (v USA ve verzích 128 a 132 kW) také tříválec 1.0 VTEC Turbo (zřejmě 94 kW).

Po boku nového civicu ve formě hatchbacku a sedanu bude Honda na svém pařížském stánku prezentovat i model Jazz v edici Spotlight. Automobil navazuje na koncept Jazz Keenlight představený na jaře, přičemž cílí na zákazníky milující módu. Ty chce oslovit svébytnými prvky v podobě bronzově zbarvených detailů karoserie.

David Bureš
Diskuze (60)
Avatar - wakantanka
11. 9. 2016 06:45
Re: Tajemná Honda
Ak ju stavali preto aby mali prístup na EU trh a teraz na to kašlú, zvyknú sa firmy takýchto aktivít zbaviť. Ibaže by im našli iné využitie.
Avatar - praděda7
10. 9. 2016 14:31
Re: .....
Pokud plní limity tam, pak by neměl být problém v EU...
10. 9. 2016 11:00
Re: Bez atmosféry?
Nebo větší objem.
10. 9. 2016 10:46
Re: Vtipné odhalení
Vážně? S bylo/ je srovnatelné? Honďáci jeho existenci většinou obhajovali tím, že se to stejně reálně neprodává, je to v ceníku jen pro okrasu.
10. 9. 2016 10:43
Re: .....
Jak tedy plní limity v Kalifornii?