Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Honda Civic Tourer dorazí v lednu, bude mít větší kufr než Octavia

David Bureš
Diskuze (242)
Praktičtější varianta Hondy Civic bude představena na podzim ve Frankfurtu, v prodeji se objeví v lednu. Auto bude designově vycházet z konceptu Civic Tourer.

Honda Civic Tourer bude lákat ty zákazníky, kterým se zavazadelník Škody Octavia Combi o objemu 610 litrů zdá malý. Zavazadlový prostor japonského kombi bude totiž výrazně větší. Tvrdí to Adrian Killham z vývojového centra Hondy v anglickém Swindonu.

„Když se VW Golf VII kombi objevil v Ženevě, měl (jeho zavazadelník) 605 litrů, poté Škoda byla ještě lepší s 610 litry v Octavii. Civic nicméně nabídne kufr ještě větší,“ řekl Killham britskému magazínu Auto Express.

Kombi tím naváže na pětidveřový hatchback. Ten se chlubí zavazadelníkem o objemu 477 litrů, což je na nižší střední třídu více než slušná hodnota.

Křivky kombi budou vycházet z letošního konceptu Civic Tourer. Už při jeho představení Honda tvrdila, že sériové auto bude mít jeden z nejobjemnějších zavazadelníků ve svém segmentu. Křivky studie jsou přitom velice dynamické, auto rozhodně nemá nějaký nevzhledný batoh na zádi naznačující snahu o co největší kufr.

Sériové auto se samozřejmě proti studii mírně změní, tvary koncových světlometů a provedení prosklení však mají zůstat zachovány. Nakládací hrana bude níže než u konceptu, což zvýší praktičnost.

Kombi použije stejné motory jako hatchback. Z benzinových motorů se tak můžeme těšit na 1.4 i-VTEC (73 kW) a 1.8 i-VTEC (104 kW), turbodiesely zastoupí úsporný 1.6 i-DTEC (88 kW) a 2.2 i-DTEC (110 kW). Menší vznětový motor má nabídnout emise oxidu uhličitého pod hranicí 100 gramů na ujetý kilometr. V budoucnu by nabídku mohla rozšířit i hybridní verze.

Automobil bude dostupný s adaptivním odpružením, které má fungovat jako samonivelační systém. Toto řešení však bude určeno pouze pro lépe vybavené varianty.

David Bureš
Diskuze (242)
7. 8. 2013 23:14
Re: Kufr
psi rozhodně nebudu vozit na dvou kolech ve skákající bedně. Asi nebudete pupkem světa a pro vás je jiná alternativa. Pro mne není zase vhodná volba coupe. Ještě, že je svět tak rozmanitý.
21. 6. 2013 22:34
Re: Jak prosté
Ještě k tomu rezu:

Der Umfang der Korrosion ist marginal und liegt daher absolut im unkritischen Bereich. Die von uns gemeinsam in Augenschein genommenen und diskutierten Stellen deuten weder auf einen Mangel an Korrosionsschutz, noch auf eine untypische Korrosion hin.

Asi by sis měl prosvištět němčinu Hame :-)
21. 6. 2013 22:28
Re: Jak prosté
Výměna turba po 71tis km by 90% uživatelů stála 1600€.

Těch deset procent co to stihnou za dva roky by to samozřejmě nestálo nic :-)

Než tady budeš ukazovat jedinou vadu Hondy tak si přečti nekonečný seznam závad Passatu >:D

[odkaz]

Výsledek Vengy je skvělý, výsledky Hondy jsou také velice dobré. Výsledky VW jsou tragické. Zjisti si ještě jak dopadl Touran a jak dopadl Fox ;-\

Takhle špatnou Hondu jako je ten Passat nikdy!!! nenajdeš ;-)

PS Golf v Autotipu dostal 1 a Honda 2- to není tak špatný. Výše uvedený Passat má 5!

PPS Turbo se muselo u Golfu měnit jen v testu AMS :-)

Kvalitě zdar
21. 6. 2013 14:40
Re: Octavia
Tak to hodně štěstí se sháněním NSX - je to moc pěkné exkluzivní auto, ale najít zachovalý kousek neznetvořený tunery bude docela fuška.

[odkaz]

:yes:
Avatar - King
21. 6. 2013 14:35
Re: Civic vs zbytek světa
:-) :yes: Jen bych snad ještě dodal, že náprava se blíží a snad bude stát za to. ;-)