Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Honeywell na Slovensku postaví závod na turbodmychadla

redakce AUTO.CZ
Diskuze (2)
Celkový objem pobídek ze strany státu by neměl překročit polovinu z investice firmy.

Americký Honeywell International plánuje na východním Slovensku postavit závod na výrobu automobilových turbodmychadel za 38,31 milionu eur (968 milionů Kč).

V nové továrně by společnost měla zaměstnat nejméně 446 lidí. ČTK o tom informovalo slovenské ministerstvo hospodářství.

Slovensko přilákalo řadu výrobců komponentů pro automobilový průmysl poté, co k závodu německé automobilky Volkswagen přibyla továrna PSA Peugeot Citroën v Trnavě a KIA Motors u Žiliny. Automobilový průmysl patří spolu s odvětvím elektroniky k tahounům ekonomiky.

Ministerstvo hospodářství poznamenalo, že vládě navrhne poskytnutí pobídek pro Honeywell. Investiční pomoc, jejíž výši úřad neupřesnil, by se měla skládat z dotace na zabezpečení majetku, příspěvku na vytvoření pracovních míst a úlevy na dani z příjmu. Celkový objem pobídek by však neměl překročit polovinu z investice firmy.

Východní část Slovenska patří mezi méně rozvinuté regiony Slovenska, kde je nadprůměrně vysoká nezaměstnanost. Představitelé místní samosprávy si rovněž opakovaně stěžovali na nedostatečnou silniční infrastrukturu, což podle nich brání vyššímu přílivu zahraničních investorů.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (2)
22. 12. 2010 22:19
Re: ko
Garett-y su asi najrozsirenejsie turba a pomerne kvalitne